نقش گردشگری روستایی در توسعه پایدار اقتصادی با استفاده از تکنیک swot مطالعه موردی روستای کلم استان ایلام

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_637
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی

جواد رحیمی مقدم

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی باختر ایلام ،

چکیده

درحال حاضرگردشگری یکی ازاصلی ترین ارکان اقتصادی تجاری در جهان است . به نحوی که بسیاری ازبرنامه ریزان و سیاست گذاران از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند . از این رو برنامه ریزی در جهت گسترش و توسعهگردشگری برپایه توسعه پایداراقتصادی در راستای رشد و تعالی جامعه بخصوص جامعه روستایی مؤثر می باشد . به علاوه تنوع بخشی به اقتصادروستایی و همچنین رویکرداجتماعی اقتصادی به توسعه پایدار روستایی و تعیین راهبردی جایگزین مانندگردشگری علاوه بر حفظ سنت ها،فرصت های شغلی متعددی در سکونت گاه های روستایی ایجاد می کند . امری که با کشیدهشدن سرمایه و جمعیت به روستاهااز طریق توسعه گردشگری روستایی محقق خواهد شد . بدون شک یکی از ظرفیتهای مهم گردشگری در استان ایلام،گردشگری در روستاها با توجه به جاذبه های طبیعی و تاریخی است . روستای کل به عنوان یکی ازروستا ها نمونه گردشگری استان ایلام انتخاب شده است این روسوتا دارای چشومه و باغا ت سرسبز،قلعه و آتشکده قدیمیمربوط به دوره ساسانی، مقبره جابربن انصاری ، رودخانه پرآب کل و چندین مزرعه پرورش ماهی و ... است که در شکوفایی اقتصادی این روستا تأثیرات بسیار مثبتی داشته اند .به این منظوور در مقاله حاضر با استفاده از روش پیمایشی و مطالعات میدانی پس از تعیین نقاط ضعف ، قو ،فرصت ها و تهدیدها به شیوهswot به ارایه استراتژی و راهبردهایی در جهت توسعه گردشگری در روستای کل پرداخته شده است تجزیه و تحلیل های تجربی در منطقه مطالعه شده نشان می دهد که آستانه ی آسیب پذیری روستای مورد مطالعه بسیار بالا است

کلیدواژه ها

استان ایلام، توسعه پایدار، توسعه روستایی، روستای کلم ،گردشگری روستایی،swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.