گردشگری فقرزدا و آثار آن بر توسعه روستایی مطالعه موردی: شهر دهدز، شهرستان ایذه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_570
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی افقه

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز،

عذرا محمدی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی دانشگاه شهید چمران اهواز

عذرا بیانی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی دانشگاه اصفهان

چکیده

گردشگری روستایی یکی از زمینههایی است که اخیراً به ادبیات توسعه روستایی اضافه شده و به عنوان صنعتی پایدار و مکمل بخش کشاورزی خود را مطرح کرده است. در کشور ما نواحی روستایی با توجه به موقعیت و پتانسیلهایشان انواع مختلفی ازگردشگری ها را )مذهبی، تاریخی و طبیعی و ...( در خود جای دادهاند که در حال حاضر بصورتی کاملاً مردمی مدیریت می شوند وهنوز بصورت شایسته مورد بهره برداری قرار نگرفتهاند. با افزایش روزافزون مشکلات در بخش کشاورزی و با توجه به کمبودهایفراوان در بخش های روستایی به نظر میرسد گردشگری روستایی بتواند نقش موثری در توسعه روستاهای کشور ایفا کند. در اینمقاله با استفاده از چارچوب مدل S.W.O.T سعی شده گردشگری بعنوان عاملی در جهت توسعه روستایی در منطقه دهدز مورد بررسی قرار داده شود. این پژوهش، تحقیقی توصیفی تحلیلی است که داده های آن از طریق مصاحبه و با استفاده از نظریات - کارشناسان جمعآوری شده است و نتایج حاصل از آن میتواند در فرآیند توسعه منطقه مذکور موثر باشد

کلیدواژه ها

توسعه روستایی، گردشگری روستایی، گردشگری فقرزدا، مدل سوات، منطقه دهدز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.