مقایسه میزان تاکسول و باکاتین گیاه فندق در طول فصل رشد در منطقه اشکورات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه حضرتی

دکتری اصلاح نباتات، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی-

ناصر زارع

استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

تولید ترکیبات دارویی بر اساس محصولات طبیعی از دیرباز مورد توجه بوده است . تاکسول به عنوان پرکاربردترین تاکسان ضد سرطان، در کنار باکاتین و ۱۰-DAB III به عنوان مهم ترین تاکسانهای کشف شده در نظر گرفته شدهاند. تولید این متابولیت در مقادیر کم در بخش های مختلف گیاه فندق و همچنین کالوس و کشت سلولی آن گزارش شده است . منطقه اشکورات رودسر از استان گیلان، مهم ترین و بزرگترین منطقه قندق کاری کشور می باشد. تغییرات زمانی ممکن است هم بر کمیت و هم ترکیبات متابولیت های ثانویه تاثیر بگذارد. در این تحقیق نمونه های گیاهی از منطقه اشکورات در ماههای اردیبهشت ، تیر و شهریور جمع آوری شده و ترکیبات فنل ، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی ، مقدار تاکسول و باکاتین اندازهگیری شد. نتایج نشان داد بین زمانهای مورد مطالعه از نظر ترکیبات ثانویه تفاوت وجود دارد و بیشترین مقدار این ترکیبات در گیاهان جمع آوری شده در شهریور ماه مشاهده شد.

کلیدواژه ها

ترکیبات فنلی ، ظرفیت آنتی اکسیدانی ، متابولیت های ثانویه ، Corylus avellana

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.