تحلیل کمی زیستگاه خرد حفره دارکوب در جنگل های راش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم زیستی جنگل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

کیومرث سفیدی

استاد گروه علوم و مهندسی جنگل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

سارا حیدری نیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

برای حفظ گونه های جانوری باارزش، ابتدا شناخت و حفظ درخت های زیستگاهی گونه مورد نظر دارای اهمیت است . بدین منظور پژوهشی در پارسل شماره ۴۰۱ طرح جنگلداری شیر قلاع در غرب استان گیلان انجام شد.سپس سه قطعه یک هکتاری انتخاب شد و در هر قطعه تمامی درختان زیستگاهی و خشکدار ها ثبت و نوع خرد زیستگاه، وضعیت درخت ، نوع گونه ، قطر برابر سینه و ارتفاع آنها بررسی شد.سپس از بین این درختان درختان حفره دار شمارش و ثبت شدند. در نتیجه از بین ۲۴۴ درخت زیستگاهی ، ۳۶ درخت حفره دار شناسایی شد. درختان زنده خرد زیستگاه بیشتری نسبت به خشکدار ها تشکیل داده اندوراش بیشترین تعداد خرد زیستگاه را نسبت به سایر گونه ها داشت . طبق نتایج به دست آمده حفظ درختان قطورتر از یک مترودرختان دارای گورچه ، رشد سرطانی و غیره لازم است زیرا شرایط لازم برای تشکیل زیستکاه خرد می باشد.

کلیدواژه ها

حفاظت از طبیعت ، جنگلشناسی ، حیات وحش ، پرندگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.