ارزیابی احیای گونه های درختی مسیر های چوبکشی بعد از عملیاتچوبکشی (مطالعه موردی :جنگل خیرود )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بابائی احمدآباد

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی جنگل، گرایش عمران و بهره برداری جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

این تحقیق برای ارزیابی احیای درختان جنگلی در مسیرهای چوبکشی بعد ازعملیات بهره برداری در جنگل خیرود انجام شده است براین اساس ۵۴ نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده شدند که ۲۷ نمونه مربوط به مسیر های چوبکشی با سن بهره برداری ۵ ،۱۰ ، ۱۵ سال با سه شدن ترافیک کم متوسط و زیاد و ۲۷ نمونه با فاصله ۱۰ متر از مسیر چوبکشی موازی با همان مسیر ها برداشت شد و گیاهان چوبی درون پلاتها شمرده شد و گونه و خانواده آنها شناسایی شدند. از نرم افزار SAS JMP ،Spss برای مقایسه بین مسیرهای چوبکشی و شاهد استفاده شد. نتایج نشان دادند که از میان سه شدن ترافیک سن بهرهبرداری وتاثیر متقابل سن بهرهبرداری و شدت ترافیک بر مقدار و گونه ها عامل ترافیک تاثیر معنی داری بر تعداد گونه ها داشته ولی سن بهرهبرداری و تاثیر متقابله سن بهرهبرداری و شدت ترافیک تاثیر معنی داری بر روی احیای گونه های درختی نداشته است .

کلیدواژه ها

مسیر چوبکشی ، بهرهبرداری ، شدت ترافیک ، گونه های درختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.