واکنش رشد و نمو هندوانه رقم ریور ۳۲ به فاصله بین ردیف و برخی مواد شیمیایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA16_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا خجسته آزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان،ایران

سید محمد جواد آروین

استاد بخش مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان، ایران

سجاد جعفری فرسنگی

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان ایران

زهرا پاک کیش

دانشیار بخش مهندسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان ایران

چکیده

هندوانه یکی از سبزی های میوه ای شیرین و آبدار و بسیار مورد پسند عموم می باشد.به منظور بررسی واکنش رشد و نمو هندوانه رقمریور ۳۲ به فاصله بین ردیف و برخی مواد شیمیایی (براسینواستروئید ( ۷۵ / ۰ میکرومولار)، جیبرلین ( ۵۰ پی پیام) مخمر ( ۵ درهزار) و کود (بیومین و آکادین) پژوهشی د ر مزرعه تحقیقاتی فجر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام گردید. صفاتیمانند تعداد میوه در بوته، وزن میوه و عملکرد سنجش شدند ونتایج نشان داد که در مقایسه با شاهد، کلیه تیمار ها باعث بهبود صفات اندازه گیری شدند ولی تیمارهای براسینواستروئید ) ۷۵ / ۰ میکرومولار( + جیبرلین ) ۵۰ پی پیام( + مخمر ) ۵ در هزار( + کود( ۳ در هزار بیومین و آکادین) بر تمامی صفات ذکرشده بهترین نتیجه را داشتند. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد میوه در بوته بامیانگین ۱.۸ ، در تیمار مخمر ۵ در هزار و بیشترین عملکرد کل میوه در بوته و میانگین وزن میوه در بوته در ترکیب تیماریبراسینواستروئید ۷۵ / ۰ میکرومولار + جیبرلین ( ۵۰ پی پی ام) به دست آمد. در صفت عملکرد کل میوه در هکتار نتایج نشان دادکه میزان عملکرد میوه در تیمار با فاصله ردیف ۳ متر ۲۲ درصد بیشتر از فاصله ردیف ۴ متری بود و در مجموع در هردو تیمار فاصلهردیف، میزان عملکرد میوه در تیمار های مخمر، ترکیب براسینواسترویید با جیبرالین و ترکیب مخمر با براسینواسترویید بالاترینعملکرد میوه راداشتند و در تیمار ۳ متری در مقایسه با شاهد حدود ۴۰ ، ۵ / ۴۰ و ۳۶ در صد افزایش داشت

کلیدواژه ها

مخمر، براسینو استروئید، هندوانه، کود، عملکرد، فاصله بین ردیف، جیبرلین.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.