شهرهای جدید و توسعه پایدار شهر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: RPCFEST01_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
دانشجو مقطع کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه گیلان
عضو هیات علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون
چکیده
امروزه افزایش شهرنشینی و بروز آثار ناشی از آن باعث توجه جدی به برنامه ریزی در خصوص توسعه شهری شده است. یکی از شیوه های حل مشکلات ناشی از شهرنشینی شتابان در ،کلانشهرها راهبرد ایجاد شهرهای جدید است شهرهای جدید سیمایی از توسعه را در یک کشور نشان میدهند و مهمترین نقش آنها پذیرش تراکم اضافی جمعیت مادر شهرها میباشد. با توجه به تراکم جمعیت در تعدادی از شهرها و مخصوصا ،پایتخت این مساله تا حدی توسط ایجاد شهرهای جدید با مدیریت و برنامه ریزی دولتی قابل حل می باشد. در این مقاله در ابتدا به بررسی مفهوم شهرهای جدید جهانی شدن شهر و توسعه شهری پایدار پرداخته می ادامه شود و در . به مرور چالشهایی که راهبرد توسعه شهرهای جدید در کشور با آن مواجه میشود پرداخته می شود و بر ارتقای ظرفیت های بالقوه ،اقتصادی فرهنگی و اجتماعی شهرهای جدید تاکید می گردد. شهرهای جدید به عنوان یک تجربه نو در نظام شهرنشینی ایران مطرح .هستند شهرهایی که در ابتدا با هدف حل مسائل و مشکلات شهری ایران مطرح گردیده اما با گذشت زمان اغلب این شهرها با عدم جلب رضایت ساکنین مواجه شدند. برنامه ریزان شهری به دنبال شهرهای جدید کامل توسعه یافته هستند با توجه به اینکه هدف اصلی ،تحقیق بررسی تجربه شهر جدید در راستای توسعه پایدار است بنابراین روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی _ تحلیلی بوده است. این ،تحقیق از نوع کاربردی است که ابتدا با توجه به مطالعات کتابخانه ای به تبیین تجارب شهرهای جدید و توسعه پایدار پرداخته شده است.کلیدواژه ها
شهر، توسعه، شهر جدید، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.