دفنگاه زباله سراوان و اثرات آن بر محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RPCFEST01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده محمدی گلرنگ

دکترای محیط زیست- آلودگی محیط زیست، رئیس اداره مطالعات و پژوهش شهرداری رشت

سجاد حسینی

کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، عضو هیات مدیره سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت

چکیده

تولید زباله بعنوان معضلی غیرقابل اجتناب در جامعه نیازمند مدیریت هدفمند بر مبنای اصول علمی به منظور حفاظت از محیط زیست می باشد. در این راستا دفع اصولی و ایمن پسماندها بخشی مهم از مدیریت پسماندهای شهری بشمار می رود. در گذشته به منظور تعیین جایگاه های دفع پسماند، توجه چندانی به حفاظت طولانی مدت محیط زیست نشده است و بررسی اثرات محیط زیست این مراکز در تدوین استراتژی های مدیریت پسماند حائز اهمیت می باشد. دفنگاه زباله سراوان بزرگترین مرکز دفن زباله در شمال کشور و تنها محل دفع رسمی پسماندهای تولیدی حوزه مرکزی گیلان در ۲۰ کیلومتری جنوب شهر رشت و حدود ۴۰ کیلومتری جنوب تالاب بین المللی انزلی واقع شده است.پسماندهای موجود در این دفنگاه طی ۴دهه گذشته (از سال۱۳۶۲) با استفاده از قابلیت شیب طبیعی دره سراوان دفن شده است. روزانه بالغ بر ۸۰۰ تن زباله با ترکیب ۶۳ درصد مواد آلی با میانگین حجم شیرابه حدود ۱۲۵m(۳)/day این محل را به تهدید بزرگ زیست محیطی در سطح منطقه و با تاثیر بر تالاب انزلی در سطح بین المللی تبدیل ساخته است. تحقیق حاضر با بیان ویژگی های حائز اهمیت این ذخیره گاه زیستی به بررسی عوامل مخرب محیطی ناشی از بزرگترین محل دفن زباله های شمال ایران پرداخته تا با استفاده از اطلاعات حاصله مدیریتی صحیح به منظور حفظ منابع زیستی اعمال شود.

کلیدواژه ها

سراوان، مدیریت پسماند، دفنگاه، زباله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.