صنعتی سازی ساختمان در ایران ( چالش ها، الزامات، راهکارها)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RPCFEST01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی آریان مهر

استادیار گروه برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، الیگودرز، ایران

ملیکا آریان مهر

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز

محمدرضا موسوی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

طرح ها و برنامه های مربوط به بهبود کمی و کیفی مسکن در جامعه شهری ایران همواره در راستای تحقق اهداف خود از مرحله تهیه تا اجراء با چالش هایی مواجه بوده اند که این چالش ها از موانع جدی این طرح ها بوده و اجرای موفقیت آمیز آن ها رابا شکست مواجه کرده است. شناسایی و درک صحیح این چالش ها گامی اساسی در راستای پیاده سازی صنعتی سازی ساختمان در ایران می باشد. پژوهش حاضر در همین راستا به دنبال شناخت چالش های اصلی و همچنین الزامات و راهکار های اجرایی متناسب با شرایط جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی کشورمان در خصوص صنعتی سازی ساختمان می باشد. روش پژوهش فوق توصیفی-تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها، کتابخانه ای – اسنادی و میدانی بوده است. در این پژوهش مباحث زیرساختی، سرمایه گذاری، قانونی، مالی، اطلاعاتی، تجربی، مهارتی و آموزشی به عنوان متغیر های اصلی عدم توسعه یافتگی صنعتی سازی ساختمان معرفی گردیده و در زمینه اجرایی نیز بایستی ضمن داشتن یک تعریف صحیح و واقعی از صنعتی سازی ساختمان آن را به عنوان یک الزام، ضرورت، تفکر، راهبرد و فرهنگ پذیرفت و تمامی بخش های دست اندرکار در حوزه های برنامه ریزی و مدیریت، آموزش و ترویج، ساخت و اجرای تامین منابع اقتصادی و تربیت نیروهای انسانی برای گسترش آن تلاش کنند.

کلیدواژه ها

صنعتی سازی ساختمان ، تکنولوژی ساخت، انبوه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.