لاستیک سبز؛ استایرن-بوتادین محلولی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه فناوری پلیمر ایران، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRDPT-4-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

در دهه های اخیر، لاستیک سبز به دلیل خواص برتر به مرور جایگزین لاستیک های مرسوم شده است. مهم ترین دلیل برای تغییر رویکرد صنعت لاستیک، ذخیره انرژی، کاهش مصرف سوخت و صدا، کاهش رهایش CO۲و افزایش طول عمر لاستیک است. در میان لاستیک های سنتزی، لاستیک استایرن-بوتادین بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است. تاکنون اصلاحات فراوانی بر روی الاستومر SBR به منظور بهبود خواص و سنتز لاستیک سبز انجام گرفته است. از مهم ترین آن ها می توان به جایگزینی روش محلولی به جای امولسیونی اشاره کرد. سنتز لاستیک استایرن-بوتادین به روش محلولیتوسط پلیمری شدنزنده، عمدتا در حلال های هیدروکربنی و با استفاده از آغازگرهای آلی-فلزی انجام می شود. در این سامانه ها علاوه بر امکان کنترل ساختار پلیمر، وزن مولکولی و توزیع آن، می توان لاستیک هایی با خواص ویژه همراه با گروه های عاملی مشخص، سنتز کرد.هدف از این مقاله، مروری بر لاستیک استایرن-بوتادین با تمرکز بر روش محلولی آن (لاستیک سبز) است.

کلیدواژه ها

لاستیک سبز، لاستیک استایرن-بوتادین، روش محلولی، پلیمری شدنزنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.