مروری بر خواص و کاربردهای کامپوزیت های پلیمری بر پایه گرافن در صنعت نفت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه فناوری پلیمر ایران، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRDPT-4-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

پلیمرها و کامپوزیت های آن به طور گسترده برای کاربردهای مختلف و به خصوص صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرند. ویژگی های پلیمرها با افزودن برخی مواد مانند سیلیکا، رس و مواد دیگر بهبود پیدا می کند و مواد هیبریدی یا کامپوزیت تولید می شود. از طرفی، در سال های اخیر با ورودنانوفناوری در این حوزه، بهبود زیادی در کاربردهای مختلف ایجاد شده است. با استفاده از نانوپرکننده ها و ورود آن به درون شبکه پلیمری، پلیمر نانوکامپوزیت تولید می شود که خواص فوق العاده ای،نسبت به پلیمر خالص از خود نشان می دهد و منجر به بهبود خواص گرمایی،فیزیکی و مکانیکی، پوششی، الکتریکی، نفوذپذیری، خواص جذبی وتاخیر در قابلیت اشتعال و...می شود. از میان نانوپرکننده های مختلف، گرافن به علت پیوند C-Cو ساختار شبکه لانه زنبوری شش وجهی، مساحت سطح ویژه بالا، استحکام مکانیکی و هدایت الکتریکی به عنوان گزینه ای مناسب در ترکیب با پلیمرها و تولید نانوکامپوزیت،مطرح است. نانوکامپوزیت های گرافنی با کاربردهای گسترده در صنعت نفت و گاز مورد استفادهقرار داده شده اند که عبارتند از کاتالیزور ها، جاذب ها، پوشش ها و مواد ضدخوردگی، جداکننده آب و نفت. بنابراین هدف این مقاله مروری بر سنتز گرافن و اکسیدگرافن و روش های پرکاربرد سنتز نانوکامپوزیت گرافن/پلیمر و کاربرد این مواددر صنعت نفت و گاز است. در نهایت بهبود خواص کامپوزیت در اثر افزودن گرافن به شبکه های پلیمری برای کاربردهای نفت و گاز مورد بحث و بررسی قرار داده می شود.

کلیدواژه ها

گرافن، اکسیدگرافن پلیمر، نانوپرکننده نانوکامپوزیت صنعت نفت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.