پنداشت مردم تهران از سلبریتی ها در عصر رسانه های مجازی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات رسانه های نوین، دوره: 9، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_NMS-9-35_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پاکزاد

دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبائی

سید نورالدین رضوی زاده

عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

محمد رضا کلاهی

عضو هیات علمی موسسه مطالعات اجتماعی و فرهنگی وزارت علوم، تهران، ایران

چکیده

عصر ما عصر شهرت است و سلبریتی ها جنبه ای گریزناپذیر از زندگی روزمره ما هستند. با توجه به نفوذ و اقبال بالایی که سلبریتی ها در بین نسل جدید برخوردارند، فعالیت آن ها در سال های اخیر به یک چالش جدی در جامعه ایران تبدیل شده است. بر این اساس، در تحقیق حاضر به مطالعه نگرش مردم تهران نسبت به سلبریتی ها پرداخته شده است. روش پژوهش، از نوع اسنادی- پیمایشی و نمونه آن ۳۸۴ نفر از شهروندان ۱۵ سال و بالاتر ساکن شهر تهران بوده است که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسشنامه، گردآوری و به وسیله نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ۷/۷۲ درصد پاسخگویان اخبار و حواشی مربوط به سلبریتی ها را پیگیری می کنند. «بازیگران سینما و تلویزیون»، «ورزشکاران» و «خوانندگان و نوازندگان داخلی» به ترتیب مهم ترین سلبریتی های موردعلاقه پاسخگویان بوده اند. «موفقیت در زمینه شغلی»، «مردمی بودن» و «موضع گیری های سیاسی و اجتماعی» از دلایل مهم علاقه مندی افراد به سلبریتی ها است. یافته های پژوهش حاضر همچنین نشان می دهد که اگرچه مردم اخبار و حواشی سلبریتی ها را پیگیری می کنند اما ۹/۶۸ درصد در حد «کم یا خیلی کم» و تنها ۱/۱۳ درصد در حد «زیاد یا خیلی زیاد» به سلبریتی ها گرایش دارند. نمره میانگین گرایش پاسخگویان به سلبریتی ها ۶ از ۲۰ می باشد که بیانگر گرایش پایین است.

کلیدواژه ها

سلبریتی, فرهنگ سلبریتی, الگو, گرایش به سلبریتی ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.