شناسایی روش های ارزیابی منابع طبیعی گردشگری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مرجان هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرجان محمدزاده

استاد یار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدحامد میرکریمی

استاد یار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

منابع و جاذبه های گردشگری در تمامی بخش های برنامه ریزی و مدیریتی صنعت گردشگری از اهمیت بالایی بر خور دار هستند.ویژگی های منابع و جاذبه های گردشگری در یک کشور یا منطقه اساس توسعه گردشگری را مهیا می سازند. مدیریت کارآمد اینمناطق از طریق ارزیابی کیفیت جاذبه ها و مناطق گردشگری و هم چنین حفظ منابع طبیعی حاصل می شود. ارزیابی منابع طبیعی جهت برنامه ریزی گردشگری در یک منطقه ضروری است. مکان های دارای پتانسیل گردشگری نیاز به برنامه ریزی جهت افزایش سود اقتصادی حاصل از گردشگری و به حداقل رساندن اثرات ناشی از فعالیت و حضور گردشگران دارند. بن ابر این برای فراهم کردنبستر مناسب جهت توسعه امر گردشگری از طریق جذب بازدید کنندگان و افزایش رضایت مندی آن ها، شناسایی این جاذبه ها در مرحله اول و برنامه ریزی و ارزیابی جهت توسعه پایدار آن ها در مراحل بعدی امری ضروری است. این مقاله سعی دارد به شناسایی و معرفی روش های مختلف ارزیابی جاذبه های گردشگری و منابع طبیعی بپردازد. ارزیابی کیفیت منابع طبیعی گردشگری و تعیینارزش های گردشگری و استعداد های طبیعی منطقه به همراه برنامه ریزی صحیح می تواند منجر به توسعه پایدار گردشگری و رشد اقتصادی منطقه از طریق جذب بازدید کنندگان بیشتر و افزایش رضایت مندی آن ها شود و با بهره برداری معقول از منابع طبیعی، از فشار روز افزون بر طبیعت بکاهد.

کلیدواژه ها

ارزیابی، جاذبه ها، گردشگری، رضایت مندی، منابع طبیعی، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.