توسعه و تکمیل خطوط مترو مطابق پیش بینی ها در جهت کنترل ترافیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC07_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی زهری

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی کنترل– ابزار دقیق دانشگاه علمی کاربردی واحد نی ریز، کارشناس مانور سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.

مجید شهریاری

کارشناسی رشته ماشین های کشاورزی دانشگاه باهنر کرمان، کارشناس مانور سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.

چکیده

جابجا شدن مردم در کلان شهرها از بابت زمان، ترافیک، ایمنی و هزینه، دارای اهمیت خاصی بوده و موردتوجه مدیران شهری قرار گرفته است. گسترش بی رویه شهرها و افزایش جمعیت در دهه های اخیر، ازدیاد سفرهای درون شهری و برون شهری و به تبع آن افزایش تردد خودروها را در پی داشته است که باعث ایجاد مشکلات ترافیکی در شهرهای مختلف شده است. با توجه به این ضرورت مهم هدف مقاله حاضر بررسی توسعه و تکمیل خطوط مترو مطابق پیش بینی ها در جهت کنترل ترافیک می باشد که به منظور بررسی هدف از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته است. امروزه مترو به عنوان پاک ترین، سالم ترین، سریع ترین، ایمن ترین و به طورکلی کارآمدترین شبکه حمل ونقل، نقش انکارناپذیری در حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی ناشی از معضل ترافیک دارد و می توان گفت ایجاد، بهره برداری و گسترش مترو از موثرترین اقدامات در راستای توسعه پایدار شهری است. در ضمن بدون مترو نه مشکل ترافیک و نه مشکل آلودگی هوا حل نخواهد شد. نتیجه پژوهش نشان می دهد یکی از روش هایی که برای کاهش تمایل به استفاده از وسایل نقلیه شخصی وجود دارد، گسترش سیستم حمل ونقل همگانی بخصوص سیستم های انبوه بر نظیر مترو می باشد. مترو یکی از مهم ترین راهکارهای حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا در جهان شناخته شده است ایمنی بسیار بالا، راحتی و آسایش مسافران، کاهش مصرف انرژی، سرعت مناسب، قیمت پایین حمل مسافر در مقایسه با خودروهای شخصی ازجمله مزیت های قطار شهری نسبت به سایر وسایل نقلیه عمومی است.

کلیدواژه ها

مترو، خطوط مترو، توسعه و تکمیل، پیش بینی ها، کاهش آلودگی هوا، کنترل ترافیک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.