تحقیق، توسعه، مدیریت دانش و فناوری ارتباطات در مشاغل صنعتی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: پنجمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
  • کد COI اختصاصی: CIMRDC05_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا شهروی

کارشناس ارشد مهندسی برق سازمان صنایع هوافضا ، گروه صنایع شهید باکری

چکیده

در هزاره سوم میلاد مسیح، اطلاعات بعنوان رکن اصلی قدرت تمدنها مطرح می شود. تاریخ گواه است که انسان سه گذر اصلی در طول زندگی خود داشته است و هر یک از این مراحل نمایانگر تمدنها بوده است. این سه گذر عبارتند از : کشاورزی، صنایع – بخصوص صنعت برق – و اطلاعات . بنابراین در دورانی، وسعت، سرزمین و توسعه کشاورزی و بعد ازآن کارخانه ها و صنایع – بخصوص صنعت برق – که درحال حاضر اطلاعات و فناوری آن بعنوان اساس قدرت تمدنها مطرح بوده و هست. تولید و پردازش ، توزیع و بکارگیری اطلاعات می تواند شاخصهای آینده قدرت ها را دچار تغییرات بنیادین کند. طبق تعریق به کلیه فناوری هایی که درجمع آوری ، انتقال ، ذخیره ، پردازش و انتشار نمایش اطلاعات به بشر کمک می کنند فن آوری اطلاعات گویند. بکارگیری درست فناوری اطلاعات مزایای بسیاری بهمراه دارد که ازآن جمله می توان به سرعت، دقت، کیفیت، سهولت، شفافیت و تنوع اشاره کرد. فناوری اطلاعات درکلیه ساختارها و فرایندها تحول ایجاد خواهد کرد. بعبارتی فن اوری اطلاعات در سراسر جهان ودر حال ایجاد انقلابی نوین است که از لحاظ اهمیت و ابعاد تاثیرگذاری، کمتر از انقلاب صنعتی نیست. این انقلاب، ظرفیتهای تازه و چشمگیری به محدوده هوش و دانش بشر داده و ابزارهایی بوجود آورده که ماهیت کار و زندگی را تغییر داده است. مثل نظام پرداخت و مبادلات الکترونیکی، نظام کاراز راه دور، نظام آموزشی مبتنی بر فناوری اطلاعات ، نظام اداری و دولت الکترونیک ، نظام مهندسی فناوری اطلاعات ، نظام حقوقی فن آوری اطلاعات و … نمونه هایی از صدها نظام هستند که یا بوجود می آیند و یا دچار تحول خواهند شد. نخستین کشورهایی که وارد عرصه جامعه اطلاعاتی شوند بیشترین بهره را خواهند برد. اما در مقابل کشورهایی که کند تصمیم می گیرند، در مدت کمتر از یک دهه با افت قابل توجهی در میزان سرمایه گذاری و تنگناهای اشتغال مواجه خواهند شد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.