قابلیت سنجی ژئومورفوسایت ها ومدیریت زمان – اقلیم با استفاده ازمدل Pralong

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه سپهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مرکزآران وبیدگل.

اکبر شائمی

استادیاردانشگاه پیام نورمرکزآران وبیدگل

چکیده

گردشگری صنعتی است درآمدزا، دارای صرفه اقتصادی، وهمراه با تبادل های فرهنگی و اجتماعی و درعین حال کمترین آلودگیهای زیست محیطی. امروزه، این صنعت مورد توجه فراوان واقع شده است جاذبه های طبیعی هر کشور، در جذب گردشگرنقش بسزایی دارد. ایران ازجمله کشورهای دارای جاذبه های طبیعی خاص و بی نظیر است که می تواند در کنار پیشینه تاریخی و فرهنگی خود از آنها نیزبرای جذب گردشگر بهره گیرد. در این مقاله تلاش شده است با بهره گیری از روش پرالونگ و مطالعاتمیدانی، ژئومورفوسایت های شهرستان فیروزآباد مورد ارزیابی قرار گیرد. در روش حاضر عیارهای چهارگانه که از نظر توانمندیبالقوه ژئومورفوسایت ها مورد ارزیابی قرار می گیرند؛ شامل عیار زیبایی ظاهری، علمی، تاریخی فرهنگی و اجتماعی اقتصادی می - شوند و در مرحله ی بعد دو متغیر میزان ارزش بهره وری و کیفیت بهره وری، ارزیابی می شوند. نتایج تحقیق نشان داد، در این ارتباط ژئو سایت آبشار بیشترین امتیاز را کسب نمودد. همچنین از نظر ارزش میزان و کیفیت بهره وری ژئوسایت پادگانه های رودخانه ای بیشترین امتیاز را بدست آوردندکه برنامه ریزی در این زمینه را توسط مسئولین می طلبد

کلیدواژه ها

ژئومورفوتوریسم، ژئومورفوس ایت،پرالونگ،شهرستان فیروزآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.