جست و جو اختلال شخصیت اجتنابی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA04_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدفاضل اسدیان

دانشجوی کارشناسی روانشناسی،دانشگاه پیام نور مرکز تفت،یزد،ایران

حدیثه منتظری هدش

دانشجوی کارشناسی روانشناسی،دانشگاه پیام نور مرکز تفت،یزد،ایران

فاطمه محسنیان

دانشجوی کارشناسی روانشناسی،دانشگاه پیام نور مرکز تفت،یزد،ایران

چکیده

افراد دارای اختلال شخصیت اجتنابی ، شخصیت کمرو و خجالتی دارند و حساسیت مفرطی به طرد شدن دارند.البته آنان غیر معاشرتی هم نیستند و حتی تمایل فراوانی برای داشتن رابطه با دیگران دارند؛ ولی دلشان می خواهد که دیگران تضمین های بسیار محکم و غیرمعمولی به آن ها بدهد که بدون خرده گیری و انتقاد آن ها را می پذیرد گاهی آن ها را مبتلا به عقده ی حقارت می خوانند. آن ها همچنین نسبت به رد شدن و یا تایید نشدن از طرف دیگرن خیلی حساس هستند APD.می تواند باعث بروز علائم اختلالات روانی شده و مشکلات جدی در روابط و کار فرد ایجاد کند.اختلال شخصیت اجتنابی با احساس عصبانیت و ترس مشخص می شود. این افراد عزت نفس و اعتماد به نفس ضعیفی دارند و همچنین از داوری منفی دیگران ترس شدیدی دارند.این احساسات آن ها را در موقعیت های اجتماعی بسیار منزوی کرده و باعث می شود از فعالیت های گروهی و تماس با دیگران خودداری کنند.این اختلال شایع است و احتمالا ۵/۲ درصد تمام موارد اختلالات شخصیت را شامل می شود.تخمین زده می شود که میزان شیوع این اختلال ۰۵/۰تا ۱درصد جمعیت عمومی است و همچنین مقادیر شیوع در بیماران سرپایی تا ۱۰ درصد نیز گزارش شده است و شیوع این اختلال در بین زنان و مردان یکسان است.این بیماری عموما از دوران کودکی یا نوجوانی و با بیماری های جسمی بد شکل کننده شروع می شود و تا بزرگسالی ادامه می یابد.مانند بیشتر اختلالات شخصیتی، این اختلال معمولا در افراد جوانتر از ۱۸ سال تشخیص داده نمی شود.

کلیدواژه ها

اختلال، شخصیت، اجتناب، دوری گزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.