ارزیابی و بررسی ساختار اجتماعی و اقتصادی شهرستان زابل از لحاظ جذب توریسم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کیانی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

احمد تفکری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

رضا یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

گردشگری یکی از پویا ترین فعالیتهای اقتصادی عصر حاضر است که توسعه آن نقش مهمی در توسعه پایدار ایفا می کند. با نگاهی به محور های توسعه پایدار می توان دریافت که این صنعت از طریق ترکیب و به کارگیری همزمان منابع داخلی و خارجی، منابعاجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی زیادی را در ابعاد کلان به همراه دارد در همین راستا، در یک دهه اخیر در کشور ما توجه به مناطق و جاذبه های گردشگری در سطح شهرستان ها با هدف توسعه منطقه ای مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش سعی بر آن بوده است تا ساختار اجتماعی و اقتصادی شهرستان زابل از لحاظ جذب توریسم مورد بررسی و سنجش واقعگردیده و استراتژی مناسب در جهت کسب موقعیت بهتر و آمادگی بیشتر برای جذب و مواجهه با توریسم ارائه گردد. و روش جمع آوری داده ها و تحلیل اطلاعات استفاده نیز بیشتر اسنادی، توصیفی _تحلیلی است. نتایج نشان میدهد که مهمترین ضعف - W2کمبود رشته های آموزش گردشگری در سطح عالی و حوزه های مرتبط با آن در منطقه؛ میباشد و مهمترین قوت نیز S7 تنوع قابل -ملاحظه منابع گردشگری در شهرستان؛ با امتیاز وزنی 0.368 می باشد مهمترین تهدید T10 رقابت شهرستانهای همجوار در - جذب گردشگران با امتیاز وزنی 0.229 و مهمترین فرصت ها نیز O9 آمادگی بخش خصوصی جهت پذیرش امور مرتبط به - گردشگری و جذب گردشگران می باشد. در این زمینه قوت ها بر ضعف ها با اختلاف کمی برتری داشته اما از فرصت ها به خوبی در جهت غلبه بر تهدید ها استفاده نگردیده است. و تهدیدها بر فرصت ها غالب اند.

کلیدواژه ها

ساختار اجتماعی و اقتصادی، توریسم، مدل SWOT ، استراتژی، شهرستان زابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.