بررسی تاثیر شرایط اصلاح الیاف پلی استر با دندریمر پلی آمیدوآمین بر خواص جذبی آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC13_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب جمالی

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان

زهرا طالبی

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان

سمیه اکبری

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

افزایش گروه های آمین بر سطح الیاف پلی استر، می تواند خواص جذبی آنها را بهبود دهد. از این رو پلیمرهای دندریمری با گروه انتهایی آمین فراوان برای اصلاح سطح آمینی الیاف پلی استر ترکیب مناسبی به نظر می رسد. در پژوهش حاضر، منسوج بی بافت پلی استر با سدیم هیدروکسید به عنوان پیش اصلاح و سپس با دندریمر پلی آمیدوآمین اصلاح شد و تاثیر مدت زمان هیدرولیز قلیایی و غلظت محلول دندریمری در اصلاح بر وزن الیاف پلی استر و جذب رنگزای اسیدی از پساب توسط آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. بهترین مدت زمان برای هیدرولیز قلیایی، ۳۰ دقیقه در دمای جوش با تخریب کمتر پلیمرهای الیاف به دست آمد و غلظت مناسب محلول دندریمر برای اصلاح، w/v% ۲ با حضور بیشتر دندریمر بر سطح الیاف حاصل شد. نتایج جذب رنگزای اسیدی نشان داد که با افزایش شدت هیدرولیز قلیایی و غلظت دندریمر، بازدهی جذب رنگزا توسط لایه جاذب از دو درصد در لایه پلی استر اولیه به هجده درصد افزایش یافت که بیانگر تشکیل یک بستر فعال با گروه های عاملی زیاد جهت بهبود عملکرد منسوج در رنگرزی یا به عنوان جاذب و نیز در پوشش دهی با سایر ترکیبات است.

کلیدواژه ها

پلی استر، هیدرولیز قلیایی، اصلاح، دندریمر پلی آمیدوآمین، جذب رنگزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.