بررسی فرهنگ سیاسی و بازشناسی راهبرد برخورد با جنبش های قومی در ایران از دوران اصلاحات تاکنون (مورد مطالعه: جنبش قوم کرد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تاریخ انتظامی، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_HIRJRL-5-19_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طوبی زمانی

دانشجوی دکترای بررسی مسائل اجتماعی ایران، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی

فاطمه هلالی

دانشجوی دکترای دانش اجتماعی مسلمین، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

چکیده

مقاله حاضر به بررسی فرهنگ سیاسی و بازشناسی راهبردی برخورد با جنبش قومی کرد در ایران از دوره اصلاحات به بعد با روش گراند تئوری پرداخته است. داده های تحلیل شده به روش گراند تئوری از طریق مصاحبه با خبرگان به دست آمد. هدف این نوشتار رسیدن به یک مدل پارادایمی است که بتواند عناصر مهم در تبیین پدیده مذکور را به یکدیگر ربط دهد. یافته ها از دو نوع فرهنگ سیاسی و دو راهبرد متفاوت متناسب با آنها در قبال جنبش قوم کرد از ابتدای دولت اصلاحات تاکنون حکایت دارند. یکی فرهنگ سیاسی بسته که راهبردی متناسب با آن تکثرگرایی نابرابر است و دیگری فرهنگ سیاسی باز که راهبرد متناسب با آن تکثرگرایی برابر است. در اتخاذ هر یک از این راهبرد ها یک سری عوامل زمینه ای، مداخله گر و علی نقش داشته اند و اتخاذ این راهبردها پیامدهایی در بر داشته است. مجموع این عوامل در یک مدل پارادایمی به هم ربط داده شده اند.

کلیدواژه ها

قومیت, جنبش کردی, فرهنگ سیاسی, راهبرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.