ورزش دختران و ورزش صبحگاهی در مدارس، موانع و راهکارها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_817
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه رضائی

دبیر آموزش و پرورش، مدرس دانشگاه فرهنگیان

ویدا وریج کاظمی

آموزش و پرورش شهرستان چالوس

چکیده

حرکت و فعالیت بدنی نیاز فطری و فیزیولوژیکی است که با سلامتی ، تندرستی و نشاط انسان ارتباط دارد . اصولا” بدن با هدفحرکت طراحی شده و وجود بیش از ۲۰۰ مفصل و ۵۰۰ مفصل دسته عضله در بزرگترین بخش بدن یعنی دستگاه حرکتی مویداین موضوع است. ورزش و فعالیت بدنی منظم و روزانه موجب تقویت و افزایش کارایی دستگاه های حیاتی بدن (قلب و عروق ،تنفس) شده و عملکرد سایر دستگاه ها را بهبود می بخشد. ورزش صبحگاهی در شروع فعالیت آموزشی مدارس می تواند عاملمهمی در ایجاد نشاط و شادابی وتامین سلامت جسم و روح دانش آموزان باشد. یافته های پژوهشی بیان داشته اند که ورزشدر رشد طولی استخوان ونیز آرایش سلول های استخوانی تاثیر بسیار ناچیزی دارد، اما تاثیر فعالیتهای ورزشی در افزایشتراکم و رشد عرضی استخوان با افزایش مواد معدنی در آن تایید شده است و بی تحرکی و حذف فشار مکانیکی از استخوانها باعث کاهش مواد معدنی و کاهش استحکام آنها می شود.اجرای ورزش صبحگاهی بطور منظم و روزانه می تواند نقش بسیارمهمی درکسب آمادگی جسمانی، روانی و نشاط و شادابی دانش آموزان داشته باشد . انجام فعالیتهای مداوم اثرات مثبتی بر بافتاستخوانی دارد . ورزش برای تمامی افراد جامعه مهم است .اما در این بین، ورزش برای بانوان به دلیل ویژگیهای خاصی کهدارند به مراتب مهمتر از مردان است. زنان از لحاظ مادری در جامعه سهمی بزرگ دارند ورزش آنها را برای انجام وظایف مقدسمادری آماده تر ساخته و باعث می شود نسلی سالم و فعال و نیرومند بوجود آورند. زنان به عنوان نیمی از اجتماع و مدیر خانه ومسئول نظم و تربیت کودکان خود، برای حفظ نشاط، شادابی و سلامتی، به ورزش نیازمند هستند و اگر جامعه از زنان غافل بماندضررهای غیر قابل جبرانی را شاهد خواهد بود. لذا با توجه به اهمیت این موضوع و نقش ورزش صبحگاهی در شروع فعالیتآموزشی، هدف از انجام این تحقیق که به روش توصیفی و بنیادی صورت گرفته بررسی ورزش دختران و ورزش صبحگاهی درمدارس، موانع و راهکارهای آن می باشد. نتایج حاکی از آن است که کمبود امکانات و فضاهای مناسب، بزرگترین معضلی استکه مانع از ورزش کردن بانوان میشود. در شرایطی که طی سالهای اخیر حضور و موفقیت بانوان در رشته های ورزشی چشمگیربوده اما در کنار این همه قهرمانی و مدال آوری، نبود امکانات، سالن های ورزشی و فضاهای مناسب تمرینی در خور شان بانوان،در بسیاری از مواقع باعث شده تا حتی ورزشکاران و قهرمانان نیز از عرصه ورزش دور شوند.

کلیدواژه ها

ورزش دختران ، ورزش صبحگاهی، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.