بررسی کاربرد هوش مصنوعی در نظام تعلیم و تربیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_662
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه رضائی

دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه فرهنگیان- دکترای تربیت بدنی

احمد فقیه عبدالهی

کارمند اداره منابع طبیعی، اداره کل غرب مازندران- کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی

چکیده

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، شاهد ظهور پدیده ای تحت عنوان هوش مصنوعی شده ایم. هوشمصنوعی به معنای واقعی کلمه در بین تمام حوزه ها و صنایع زندگی ما در حال گسترش است. اکنون دیگریک نوآوری نیست، بلکه یک فناوری است که هدف آن خودکارسازی و بهبود بسیاری از زمینه ها مانندمراقبت های بهداشتی، مالی، و آموزش است.با تولد این فناوری، شاهد تحولات شگرفی در حوزه های مختلفهستیم. یکی از حوزه هایی که از این پدیده ی نوظهور متاثر خواهد شد، آموزش و پرورش می باشد. اینمقاله باعنوان کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش و پرورش درپی آنست که ضمن تبیین مفهوم هوشمصنوعی و تاریخچه آن و نقش بستن این عناوین و مفاهیم در ذهن مخاطب و احاطه به آن ها، در ادامه بهکاربرد های آن در آموزش بپردازد. برای رسیدن به این مقصود ابتدا تعاریفی از هوش مصنوعی ارائه گردیده ودر ادامه کاربردهای متعدد هوش مصنوعی در ابعاد گوناگون، بویژه در آموزش بررسی شده است.هوشمصنوعی کاربردهای متعددی در پزشکی،طراحی،نقشه کشی،تسلیحات نظامی،ریخته گری،جنگ و ... دارد .همچنین یکی دیگر از زمینه های کاربردی آن، حوزه آموزش و پرورش میباشد.این مطالعه به دنبال تاثیرگذاری و ارزیابی این است که چگونه هوش مصنوعی بر نظام تعلیم و تربیت،آموزش و یادگیری، مدیریت وحوزه های مدیریت آموزش و پرورش تاثیر گذاشته است. پیش بینی می شود که این مطالعه مشخص کند کههوش مصنوعی اثربخشی و کارایی را در اجرای وظایف اداری در آموزش تقویت کرده است و به طور کلیباعث بهبود اثربخشی آموزشی و یادگیری در آموزش شده است و همچنین این مطالعه کمبود ها در این زمینهو راه های بهبود در این حوزه را نیز بیان کرده است .برای بیان این مقاله از روش مروری استفاده شده است وبا گرد آوری بیش از دهها مقالات در سطح بین المللی و داخلی ، به تاثیرات هوش مصنوعی و کاربردهای آنپرداخته شده است و سعی شده است که محتوایی کامل را در اختیار مخاطب قرار دهد.نتایج نشان داد که:علاقه و تاثیر تحقیقات هوش مصنوعی در حوزه آموزش و پرورش، پیوسته در حال افزایش است. کار کمیبرای وارد کردن فناوری های یادگیری عمیق در زمینه های آموزشی انجام شده است و پیشینه مطالعاتی که هماز فناوری های هوش مصنوعی استفاده کرده و هم عمیقا با نظریه های آموزشی درگیر باشد، کم است. در زمینههای آموزشی، فناوری های سنتی هوش مصنوعی، مانند پردازش زبان طبیعی، بیشتر از مورد استفاده قرارتکنیک های پیشرفته تر مورد استفاده قرار گرفت.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، کاربرد، نظام تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.