مقایسه اثر بخشی درمان شناختی رفتاری بر نگرانی و اضطراب اجتماعی در بین دختران و پسران نوجوان دارای اعتیاد به مواد مخدر شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_625
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره قربانی امره ای

فارغ التحصیل دانشگاه آزاداسلامی ساری

فریبا امیرصدقی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی ساری

الهه گرائیلی

دکترای دانشگاه آزاد اسلامی ساری

شقایق اعلائی نسب

فارغ التحصیل دانشگاه آزاداسلامی ساری

چکیده

پژوهش حاضربا عنوان اثر بخشی درمان شناختی رفتاری بر نگرانی و اضطراب اجتماعی در بین دختران و پسران نوجواندارای اعتیاد به مواد مخدر شهرستان ساری، از نظر هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، جزء پژوهشهای نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون ، پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه دختران و پسراننوجوان دارای اعتیاد به مواد مخدر شهرستان ساری می باشد. حجم نمونه با توجه به نیمه آزمایشی بودن پژوهش از بین دخترانو پسران نوجوان دارای اعتیاد به مواد مخدر مراجعه کننده به کلنیک های درمانی مواد مخدر شهرستان ساری تعداد ۳۰ نفر بااستفاده از روش نمونهگیری در دسترس بصورت تصادفی ساده در دو گروه کنترل و آزمایش (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفرگروه کنترل) انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه نگرانی دیوی و ولز (۲۰۰۶) و اضطراب اجتماعی واتسون وفرند (۱۹۶۹) و ۸ جلسه پروتکل درمان شناختی- رفتاری بک و همکاران (۱۹۷۶) می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها، در بخشآمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار فراوانی در قالب جداول و نمودار و در بخش آمار استنباطی مانند تحلیل کواریانسچندمتغیری (مانکوا) و تک متغیری (آنکوا) از طریق برنامه نرم افزار آماری SPSS۲۵ انجام شد.یافته های پژوهش نشان داد که ۱- درمان شناختی- رفتاری بر نگرانی در بین دختران و پسران نوجوان دارای اعتیاد به مواد مخدر شهرستان ساری تاثیر گذاربوده است. ۲- درمان شناختی- رفتاری بر اضطراب اجتماعی در بین دختران و پسران نوجوان دارای اعتیاد به مواد مخدرشهرستان ساری تاثیر گذار بوده است. و همچنین در مقایسه میانگین اثر بخشی درمان شناختی –رفتاری بر نگرانی و اضطراباجتماعی مشخص شده است که میانگین اثر بخشی در بین پسران بیشتر از میانگین در بین دختران بوده است.

کلیدواژه ها

درمان شناختی- رفتاری، نگرانی، اضطراب اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.