بررسی فقهی و حقوقی ازدواج متعه در اسلام

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_611
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز روحانی

دانشگاه آزاد اسلامی- دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، رشته حقوق، واحد شیروان، ایران، شیروان

صدیقه صفایی

دانشگاه آزاد اسلامی- کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد شیروان، ایران، شیروان

چکیده

در اکثر نظام ها، از جمله نظام حقوقی و فقهی اسلامی با طرح تشکیل خانواده و تاسیس نهاد ازدواج، به نیاز وخواسته ی طبیعی انسان در ارتباط با انواع نکاح پاسخ داده شده است. سنت ازدواج از یک سو نیاز جنسی و غریزیو نیز تولید نسل را برآورده می سازد و از سوی دیگر تامین کننده نیازهای عاطفی،روانی،اجتماعی واقتصادی اعضاینهاد خانواده به شمارمی رود.موضوع متعه از لحاظ وضع ازدواج و طلاق در دنیای امروزی و مقتضیات اجتماعی عصر ما بسیار قابل توجه استو از حیث اخلاقی می توان بوسیله آن از فحشاء ور فتارناپسندی که از انسان در ارتباط با غریزه جنسی ممکن استسر بزند ممانعت بعمل آورد ، اگر قانون گزاران کشورهای اسلامی و غیراسلامی در قانون مدنی خودشان بتوانند نظاممتعه را به نحوی اجرا کنند بسیاری از مشکلات اجتماعی آنها حل خواهد شد.

کلیدواژه ها

نکاح، متعه، ازدواج موقت، عقد موقت، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.