بررسی معراج پیامبر اسلام نسخه خمسه نظامی مکتب شیراز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ظهرابی

چکیده

آنچه پیش روی شماست پژوهشی ست در ارتباط با نگاره ی معراج پیامبر اسلام از کتاب خمسه ی نظامی در مکتبشیراز . ابتدا به شرحی مختصر درباره ی معراج و البته واژه معراج پرداخته ایم . پس از آن معراج پیامبر را در دیگرنسخ خمسه نظامی گنجوی مورد بررسی قرار داده و انگاه به بررسی نگاره ی مورد نظر که شاخصه هایی نسبت بهمابقی نگاره های همسان دارد پرداخته ایم . اجزای ان را مورد بررسی قرار داده ایم و نیز شمسه که نقطه ی قابلاتکای این نگاره هست را تحلیل کرده و به همراه شرح دایره در عرفان ایرانی و اسلامی مقاله را ختم نموده ایم .از آنجایی که نگاره های بسیاری درباره ی معراج رسول اکرم (ص ) مصور گردیده است و موضوع معراج ایشانمورد توجه هنرمندان بسیاری بوده است ، می توان با تاسف ابراز داشت که نگاره ی معراج پیامبر در مکتب شیرازکه موضوع این مقاله نیز میباشد ، کمتر مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است و به نوعی اطلاعات بسیار کمی از اندر دست است. حتی تصاویری جزیی هم از این نگاره جز آنان که در این متن استفاده شده وجود ندارد.

کلیدواژه ها

خمسه نظامی، معراج، شمسه، دایره، شیراز، براق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.