بهداشت روانی در مدارس شهرستان چالوس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ چگونه است؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ممشی

زهرا آقاجانی

چکیده

بهداشت روانی موضوعی فراتر از فقدان یا نبود بیماری روانی است. بعد مثبت بهداشت روان که سازمان بهداشتجهانی نیز روی آن تکیه دارد، در تعریف سلامتی لحاظ شده است «سلامتی یک حالت رفاه جسمی، روانی و اجتماعی است نه فقط نبود بیماری و یا ناتوانی» بنابراین،بهداشت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد تواناییهایش را باز می شناسد و قادر است با استرس های عادی و معمول زندگی، سازگاری داشته و از نظر شغلیمفید و سازنده باشد. سلامت روانی از مباحث مهمی است که مورد توجه روانشناسان قرار گرفته و از آن تعاریفمتفاوتی ارائه کرده اند. کاپلان و بارن ب۲یان می کنند که سلامت روانی حالتی از بهزیستی است که موجب بالارفتن سازگاری فرد با جامعه می شود، به طوری که موقعیت های شخصی و ویژگی های اجتماعی برای ویرضایت بخش می شودو پژوهش حاضر به بررسی سلامت روانی دانش اموزان مدارس شهرستان چالوس پرداختهاست. هدف اصلی پژوهش بررسی سلامت دانش اموزان بر حسب جنسیت می باشد. روش پژوهش توصیفی ازنوع علی- مقایسه ای می باشد. نمونه پژوهش ۱۰۰ نفر دانش اموزی دختر و پسر رشته های مختلف شهرستانچالوس می باشد که به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه۲۸ سوالی سلامت روانی GHQ استفاده شده الست. سلامت روان دانش اموزان دختر باهم و سلامت روان دانش اموزان پسر نیز با هم مقایسه شد.همچنین چهار عامل سلامت روان شامل نشانه های جسمانی، کارکرداجتماعی، اضطراب و بی خوابی و افسردگی نیز در نمونه های یادشده مورد مقایسه قرار گرفت داده های حاصلاز پژوهش با آزمون T مستقل تحلیل شدند. نتایج حاکی از عدم تفاوت معنی دار در سلامت روانی دانش اموزان دختر و پسر به صورت کلی و همچنین عدم اختلاف در چهار عامل ذکر شده بود. همچنین نتایج حاکی از تفاوت معنی دار در سلامت روانی دانش اموزان بود.

کلیدواژه ها

بهداشت روانی،دانش آموزان ، کارکرد اجتماعی ، سلامت روان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.