تاثیر اجرای آزمون بروس بر مقادیر تروپونین I قلبی در قبل و پس از مکمل گیری تائورین در بیماران نارسائی قلبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA08_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه توانا

مدرس دانشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، رشت، ایران

چکیده

بیماری عروق کرونری مهمترین عامل مرگ و میر و معلولیت در بیماران قلبی عروقی به شمار می رود. نارساییقلبی یک سندرم پیچیده با عوامل مختلف است. پیشگیری از نارسایی قلبی همیشه مورد توجه بوده است . هدفاین پژوهش بررسی اثر مکمل گیری تورین بر شاخص های تروپونین I قلبی به دنبال دو پروتکل تشخیصی استاندارد بروس در بیماران نارسایی قلبی بود. ۲۹ نفر [۲۵ مرد و ۴ نفر زن] ۵۰ تا ۶۵ ساله، از بیماران با کلاس III II, دسته بندی نارسایی قلبی مزمن و کسر تزریقی کمتر از ۵۰ درصد به صورت تصادفی در یکی از چهار گروه شامل: تورین + بروس ، تورین + بروس اصلاح شده، دارونما + بروس و دارونما + بروس اصلاح شده دسته بندیشدند. گروه اول ابتدا بررسی کلینیکی انجام داده و سپس تحت خون گیری قرار گرفتند. دو ساعت پس از انجامتست بروس، مجددا نمونه گیری خونی انجام شد، سپس داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دو طرفه و یک طرفهو آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری ۵./. بررسی شدند. نتایج نشان داد که: غلظت پلاسمایی تورین پس ازمصرف مکمل افزایش معناداری یافت و بعد از فعالیت روی نوارگردان در هر دو پروتکل بروس و بروس اصلاحشده کاهش یافت، اما این کاهش در مقایسه با حالت استراحت معنادار نبود. با این وجود، مکمل گیری تورین اثرمعناداری بر شاخص تروپونین I قلبی به دنبال اجرای آزمون های بروس و بروس اصلاح شده نداشت.

کلیدواژه ها

آزمون های تشخیصی، تورین، بیماران نارسایی قلبی، شاخص های آسیب قلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.