تغییر اقلیم جهانی و انقراض گونه ها، حفاظت از آن ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های پژوهشی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: NATURALCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شمشیرکش شهری

دانشجوی دکترای اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه بیرجند

سحر سالارباشی شهری

دانش آموخته رشته علوم تجربی

چکیده

تنوع زیستی در بر گیرنده تمامی گونه های گیاهی، جانوری، میکروارگانیسم ها، زیست بوم هایی که گونه ها بخشی از آن هستند و تنوع میان گونه ها، بین گونه ها و زیست بوم هاست. متاسفانه تاثیرات انسان بر روی تنوع زیستی بی سابقه است و منجر به نابودی تنوع زیستی در سطوح چشمگیری شده است. شدت و میزان انقراض گونه های حاضربه دلیل فعالیت های انسانی بسیار بیشتر از میزان آن در گذشته است و این در حالی است که معیشت بسیاری از مردم بخصوص جوامع محلی وابسته به تنوع زیستی است. تغییر در کاربری اراضی محلی و پوشش زمین، معرفی یا جابجایی گونه ها، تاثیرات ناشی از سموم و کودهای شیمیایی، برداشت و بهره برداری بی رویه، آلودگی آب و هوا و در نهایت تغییر اقلیم از دلایل مهم تغییر در اکوسیستم های رایج زمین می باشد. تغییر اقلیم در چند دهه اخیر موجب بروز تاثیراتی عمیق بر روی تنوع زیستی شده است. تغییرات مشاهده شده در اقلیم نظیر افزایش تراکم دی اکسید کربن در اتمسفر ، افزایش دمای زمین و اقیانوس ها، تغییر در میزان تبخیر و افزایش سطح دریاها و به ویژه دماهای محلی گرم تر و بالاتر منجر به تغییر در زمان تولید مثل گونه های گیاهی و جانوری و یا زمان مهاجرت گونه های جانوری، طول دوره رشد، پراکنش، اندازه جمعیت و فراوانی آفات و بیماریها شده است. انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از فعالیتهای انسانی موجب تغییر در ترکیب جو شده و با افزایش این گازها زمین نیز گرمتر می شود. ادامه این تغییرات و با ترکیب با تغییرات ناشی از تغییر کاربردی اراضی، گسترش گونه های غیر بومی / مهاجم احتمال می رود توان گونه ها در مهاجرت و توانایی آنها برای ادامه بقا در زیستگاه های پراکنده و محدود را کاهش دهد. افزایش دما، تغییر در الگوهای بارش برف و باران، وقایع اقلیمی شدید، نظیر طوفانهای باران زای سنگین و دماهای بالای ثبت شده دیگر جنبه هایی هستند که جامعه و زیست بوم ها را تحت تاثیر قرار می دهند.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، حفاظت، انقراض، گونه، تنوع زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.