تحلیل عوامل روی آوری به زیست اخلاقی ازمنظر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهارت های نو در روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: NSPES01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هادی اربابی

.

فاطمه صفایی مجد

.

چکیده

شناخت خود، سودمند ترین و راهبردی ترین و پیش فرض هر فعالیت اخلاقی و انسانی محسوب می شود. فراخوان امام علی(ع)به معرفت نفس در واقع به مثابه ی دعوت اخلاقی بوده و از این طریق اصل مهمی را در محاسبه ی نفس و خود سنجشی معرفی می-کنند:« تقدم حسابرسی درونی و شخصی بر حسابرسی اغیار وناقدان بیرونی». فایده ی راهبردی این همبستگی، مواجهه ی هوشمندانه و هوشیارانه در روابط چهارگانه درون فردی، بین فردی، برون فردی و قدسی است که اولین رابطه، بنیان و اساس سایر روابط محسوب شده و زیست اخلاقی و غیر اخلاقی منوط به ماهیت و کم و کیف این رابطه است.مراد امام(ع) از مواجهه-ی هوشمندانه، اعم از هوش شناختی، هیجانی و اخلاقی بوده و آن را پایه و اساس مدیریت بر خود در همه ی شوون فرد دانسته و راز و رمز کامیابی در زیست اخلاقی- انسانی را نتیجه رعایت آن می داند.

کلیدواژه ها

عوامل روی آوری، زیست اخلاقی، نهج البلاغه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.