مروری بر ساختار و عملکرد غشاهای الکترولیتی پلیمری و کاربردهای آن ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه بسپارش، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BSPR-13-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی توحیدیان

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ

سیف اله جمال پور

اهواز، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سحر عنایتی

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ

مبینا توحیدیان

اصفهان، دانشکده پزشکی، گروه علوم تشریحی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

در سال ­های اخیر، پژوهش و توسعه درباره الکترولیت­ های پلیمری با سرعت زیادی در حال پیشرفت است، زیرا این مواد می­ توانند به­ عنوان جایگزین مناسبی برای الکترولیت ­های مایع در کاربردهای مختلف درنظرگرفته شوند. استفاده از الکترولیت­ های پلیمری مشکلات نشت حلال، رشد دارینه (نظیر دارینه لیتیم در باتری­های یون لیتیم)، اتصال کوتاه داخلی، استفاده از حلال خورنده و تولید گازهای مضر را برطرف می ­­سازد. طی سه دهه گذشته، معرفی غشاهای الکترولیتی پلیمری به پیشرفت­ های چشمگیر در گسترش و بهبود عملکرد وسایل الکتروشیمیایی مانند باتری ­ها، پیل­ های سوختی، ابرخازن­ ها، حسگرها، سلول­ های خورشیدی و غیره منجر شده است. به­ طور کلی، الکترولیت­­ های پلیمری ساختارهای دوپه­ شده با یون هستند که قابلیت انتقال و تبادل یون را از طریق مواضع رسانا دارند. غشاهای الکترولیتی پلیمری باید در کاربردهای مختلف از خواصی چون انعطاف­پذیری و قابلیت فیلم­شدن مناسب، ایمنی زیاد، رسانندگی یونی مناسب برای کاربردهای عملی، رسانندگی الکتریکی کم، استحکام مکانیکی خوب، پایداری گرمایی و الکتروشیمیایی مطلوب برخوردار باشند. در این مقاله، برای ایجاد درک کافی از غشاهای الکترولیتی پلیمری، ساختار شیمیایی مشخص، سازوکارهای انتقال یون، روش های بهبود خواص و همچنین کاربردهای الکترولیت های پلیمری (در کاربرد­هایی نظیر پیل ­های سوختی، باتری­ها، خازن­ ها و غیره) مرور شده است.

کلیدواژه ها

الکترولیت پلیمری, رسانندگی یونی, باتری یون لیتیم, پیل سوختی, ابرخازن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.