تجربه کاربری ابزار های روزمره با کاربست شبکه خزانه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 15، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-15-33_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس ادبی

دانشجوی دکتری علوم اعصاب شناختی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

حسن صبوری مقدم

دانشیار گروه علوم اعصاب شناختی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

عباس بخشی پور

استاد، روان شناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

بهینه سازی تجربه کاربری از مهم ترین اقدامات در مدیریت و توسعه محصولات است که با ایجاد لذت استفاده در کاربران، باعث افزایش انگیزه خرید و ارتقاء جایگاه رقابتی تولیدکنندگان می شود. از این رو، طراحان محصول، برای ایجاد ویژگی ها، عملکردهای معنایی، حسی و رفتاری در محصول، نیازمند استخراج و ارزیابی معیارهای دخیل در تجربه کاربری هستند. این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. هدف این تحقیق، استخراج معیارهای ارزیابی میزان رضایت کاربران از ویژگی های کاربردی و لذت جویانه در محصولاتی با کارکردهای عملی (ابزارهای خردکن) است و برای این منظور، از رویکرد شبکه خزانه استفاده شد. جامعه آماری، متشکل از کاربران (بانوان) ابزارهای خردکن بودند و نمونه آماری شامل ۲۰ نفر بود. شیوه شبکه خزانه مبتنی بر مصاحبه است که بر حول عناصر شبکه صورت می گیرد، در این مطالعه، ۷ ابزار از عناصر شبکه انتخاب شدند. تعداد ۵۴۵ سازه شخصی در مرحله اولیه استخراج و پس از تحلیل محتوا به ۴۲ سازه نهایی تقلیل داده شد. در مرحله بعد، اولویت سازه های نهایی نیز براساس مقیاس چند حالته برآورد شد و برتری عناصر مورد مصاحبه تعیین گردید. نتایج حاکی از آن است که رویکرد شبکه خزانه می تواند جزئیات دقیقی از تجربه کاربری از ابزارهای روزمره را استخراج نماید و لذا، می تواند ابزار مناسب استفاده مدیران، طراحان و محققان در حوزه تجربه کاربری جهت واکاوی و استخراج معیارهای دخیل در رضایت کاربران باشد.

کلیدواژه ها

ابزارهای کاربردی روزمره, تجربه کاربری, رویکرد شبکه خزانه, سازه های شخصی کاربران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.