تاثیر به کارگیری هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش و به کارگیری آن در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهارت های نو در روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: NSPES01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا پیرحیاتی

.

امیرحسین شکاری فر

.

بی بی سکینه سهروردی

.

رویا موسایی

.

چکیده

هوش مصنوعی با تحلیل و تجزیه عملکرد افراد و تطبیق برنامه درسی و محتوایی با نیاز ها و علایق آن ها، این امکان را برای هر فرد فراهم می کند که فرایند یادگیری منحصربه فرد خود را داشته باشد. سیستم های آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی می توانند در حین آموزش، بازخورد و راهنمایی ها مخصوص هر فرد را در اختیار دانش آموزان و دانشجویان قرار داده و با بررسی دقیق عملکرد یادگیرندگان، راهنمایی هایی را در جهت بهبود فرایند یادگیری هر شخص به او ارائه دهند. هدف از پژوهش حاضر «تاثیر به کارگیری هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش و به کارگیری آن در مدارس » می باشد. روش پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده و شیوه گردآوری و تحلیل داده ها از نوع اسنادی و کتابخانه ای می باشد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که به طور کلی هوش مصنوعی می تواند در کنار تمام مزایایی که دارد از خطرات زیادی نیز برخوردار باشد. از جمله مهم ترین خطرات هوش مصنوعی می توان به مواردی مانند بروز خطا های علمی و پژوهشی، امکان بروز تقلب علمی، عدم بهبود فرایند آموزش، تشدید نابرابری آموزشی و … اشاره کرد که همگی جز نگرانی های اصلی پیشروهای این تکنولوژی به شمار می آیند. البته نباید فراموش کرد که در بسیاری از موارد راهکارهایی برای مقابله با این خطرات نیز اتخاذ شده است.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، مدارس، تکنولوژی، آموزش، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.