بررسی نقش سبک فرزندپروری و کارکرد خانواده در پیشبینی اختلال نارساخوانی دردانش آموزان مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کودکان استثنایی رویکردهای نوین در روانشناسی،آموزش و توانبخشی کودکان استثنایی
  • کد COI اختصاصی: PEECUM02_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ابراهیمی شاهد

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، گروه روان شناسی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران

داود قادری

گروه روان شناسی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران

چکیده

مشکل خواندن یکی از شایع ترین مشکلات دانش آموزان است و نارسا خوانی مهم ترین آن به شمار میرود. افراد نارساخوان به دلیل اختلالخواندن در اغلب دروس خود با مشکل مواجه میشوند. این گروه با وجود آنکه در اکثر مواقع از هوش طبیعی بسیار برخوردارند نمیتوانند پیشرفت تحصیلی مطلوبی داشته باشند و با سختی بسیار به تحصیل ادامه داده و یا ترک تحصیل مینمایند که این به نوبه خود صدماتاجتمایی اقتصادی و عاطفی-روانی بسیار برای ایشان و جامعه به دنبال دارد. مطالعه کارکردهای خانواده از دیرباز مورد توجه روانشناسی قرارگرفته است، به گونهای که یکی از بخشهای مهم روانشناسی خانوادهدرمانی است که به معضلات خانواده و ناتوانی خانواده در انجام وظایف وکارکردهای ناقص و شیوههای درمان آنها میپردازد. نحوه ی ارتباط والدین با کودکان، قویترین عامل موثر بر الگوهای تعاملی خانواده محسوبمیشود به خصوص در دورههایی از زندگی کودکان که تحولات اساسی رشد روانی طی میشود. در این پژوهش سعی شد به سوال زیر پاسخداده شود که، فرزند پروری و کارکرد خانواده چه نقشی در پیشبینی اختلال نارساخوانی در دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان چاراویماقدارد؟ نتایج به دست آمده حاکی از این است که اختلال نارساخوانی در سطح پایین و متوسط با سبک فرزندپروری دانش آموزان رابطه مثبت ومعنا داری دارد. همچین اختلال نارساخوانی در سطح متوسط و بالا با کارکرد خانواده دانش آموزان رابطه معنی داری دارد.

کلیدواژه ها

اختلال نارساخوانی، سبک فرزندپروری، کارکرد خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.