فرآیند تولید بیواتانول از ضایعات کشاورزی در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس حمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک بیوسیستم گرایش انرژی تجدید پذیر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سیدمحمد صفی الدین اردبیلی

دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

مصطفی کیانی ده کیانی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

اتانول یک منبع انرژی برای آینده رو به اتمام نفت خام میباشد. تامین انرژی مطمئن، در دسترس، ایمن و ارزان برای توسعهاقتصادی و اجتماعی و همچنین بهبود کیفیت زندگی در عصر حاضر امری ضروری است. در حال حاضر بخش عمده ای از انرژی مورد نیازجهان از طریق سوخت های فسیلی تامین می گردد. با این حال با توجه به محدود بودن منابع سوخت های فسیلی و همچنین مشکلات زیستمحیطی به وجود آمده در اثر مصرف این سوختها، توسعه جوامع بشری در سالهای آتی با مشکلات جدی روبرو می باشد. لذا برایدستیابی به توسعه پایدار، باید تولید گازهای گلخانه ای و انتشار آنها درج و به طور جدی کنترل شده و علاوه بر آن توجه به افزایش بهره-وری در تولید انرژی، انتقال، توزیع و مصرف درآن و صنایع جوامع مختلف و همچنین یافتن سوختهای پاک به جای سوختهای فسیلیمورد توجه جدی قرار گیرند. در این کار پژوهشی، تحقیقی در مورد میزان منابع زیست توده موجود در ایران (براساس منابع آماری) وامکان استفاده از آنها برای تولید بیواتانول صورت گرفته است. براساس این پژوهش، پنج محصول پرمصرف (گندم، نیشکر، جو، چغندر وسیب زمینی) به عنوان نمونه در نظر گرفته شده و میزان تولید این محصولات و ضایعات آنها از طریق آمار منتشره تعیین و امکان بهکارگیری از این منابع برای تولید بیواتانول محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

بیواتانول، اتانول، انرژی تجدیدپزیر، سوخت زیستی، زیست توده، ضایعات کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.