ارزیابی و تحلیل بازار انرژی بادی در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد قائم ذبیحی

دانشجوی دکتری علوم اقتصادی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

در دهه های اخیر، اهمیت استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر بر ای تامین نیازهای انرژی جهانی افزایش یافته است. انرژی بادی به عنوان یکمنبع پاک و پایدار تامین انرژی، توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده است. در این پژوهش، با تمرکز بر ارزیابی و تحلیل بازارانرژی بادی در ایران و جهان، پیامدها و چالش های این منبع انرژی موردمطالعه قرار گرفته است. ازاین رو، در مطالعه حاضر به بررسی بازارو وضعیت انرژی بادی در کشورهای پیشرو در سطح جهانی و سپس بررسی تجربیات موفقی از مناطق دیگر جهان، از جمله اروپا و آمر یکا ،مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفته اند. همچنین در ادامه به صورت مشخص تری به بررسی بازار انرژی بادی کشور چین و ایران پرداخته شدهاست. نتایج ارزیابی ها نشان می دهند که انرژی بادی به عنوان یک منبع تجدیدپذیر دارای پتانسیل بالقوه ای برای تولید انرژی پاک و پا یداراست. در ایران، توسعه انرژی بادی می تواند بهبودهای چشمگیری در تامین انرژی، کاهش وابستگی به منابع آلاینده و افزایش اشتغال ایجادکند. همچنین، تجربیات موفق مناطق دیگر جهان نشان می دهد که انرژی بادی می تواند به کاهش اثرات تغییرات اقلیمی کمک کرده وامنیت انرژی را تضمین نماید . در نتیجه، توسعه و بهره برداری از انرژی بادی به عنوان یک راهکار استراتژیک در راستای تامین انرژی پاک وپایدار در جهان، تاکید می شود. ایجاد سیاست های حمایتی، ترویج تکنولوژی های نوین و افزا یش همکاری های بین المللی می توانند به تسریعدر تحقق اهداف پایداری انرژی در د نیا و نیز ایران کمک کنند.

کلیدواژه ها

انرژی با دی، انرژ یهای تجدیدپذ یر، بازار انرژی، پایداری انرژی، اقتصاد انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.