شناسایی گونه Laimaphelenchus australis مرتبط با درختان بلوط و بررسی ساختار و اثرات آن بربلوط زاگرس ایلام (منطقه مورد مطالعه :جنگل بانکول چرداول)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا قیصری

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد جنگلداری -گرایش علوم زیستی جنگل-دانشکده منابع طبیعی-دانشگاه کردستان -سنندج- ایران

چکیده

برای شناسایی نماتدهای مرتبط با جنگل زاگرس در منطقه بانکول ایلام طی سال های ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نمونه از خاکاطراف ریشه و پوست درختان بلوط شهرستان چرداول جمع آوری شد.بعد از استخراج ،کشت وتثبیت نماتدهاشناسایی گونه ها براساس خصوصیات ریخت شناسی و ریخت سنجی انجام گرفت. در این بررسی ۱۳ گونه ازخانواده Tylenchomorpha و خانواده Longidoridae شناسایی شدند. نام این گونه ها به شرح زیر است: Ditylenchus ,paratylenchus similis ,Xiphinema index ,Laimaphelenchus australis,Merlinius ,Aprutides guidetti ,D.anchilisposomus ,D.parvus ,P.thornei ,medicaginis,H.exallus ,Helicotylenchus digonicus ,Trophurus ussuriensis ,M.nanus brevidensH.vulgaris. در طی این تحقیق گونه Laimaphelenchus australis از پوست تنه درختان بلوط جمع آوری شدو به صورت کامل شرح داده می شود . نماتدهای مختلف م یتوانند تاثیرا ت مختلفی روی درختان بلوط داشتهباشند. این تاثیرات ممکن است به صورت مستقی م مرتبط با کیفیت خاک و همچنین سلامت ریشه های درختانباشد. عموما نماتدها می توانند عامل ضعیف شدن سیستم ریشه ای درختان بلوط، در نتیجه باعث کاهش رشد وعملکرد سیستم خواهد شد. بررسی های اخیر نشان داد که نماتدهای خاکی اثرات مخربی بر ریشه ها و سیستمهای فیتوپاتولوژ یک خواهد داشت. که نماتدها می توانند منجر به کاهش جذب عناصر غذای ی، اختلال در رشد ریشهدرختان و شرایط استرس در سیستم ریشه ای شود.

کلیدواژه ها

مزوفون، درختان بلوط،سیستم ریشه ا ی ، Laimaphelenchus australis

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.