تاثیر اصلاح سطح الیاف occ توسط پراکسید هیدروژن در حضور نانوسلولز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران پرستار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته صنایع چوب و فراورده های سلولزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

نورالدین نظرنژاد

دانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قاسم اسدپور

دانشیارگروه مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

کاغذ حاصل از خمیرهای بازیافتی به علت کوتاه شدن تدریجی الیاف و کاهش ویژگی پیوندیابی مقاومت خوبیندارد. باتوجه به این چالش در این مطالعه نمونه های کاغذ مقوای کنگره ای کهنه (occ) به صورت تصادفی انتخاب و پساز تبدیل به خمیرکاغذ، پالایش گردید ودر ادامه با هدف افزایش گروه های کربوکسیل و ویژگی های مقاومتی تست لاینر،الیاف occ توسط پروکسید هیدروژن اکسید شد و سپس نانو سلولز به سوسپانسیون خمیر بازیافتی اصلاح سطح شدهاضافه شد. در نهایت از آنها کاغذهای دست ساز استاندارد تهیه و مقاومت های مکانیکی آنها طبق استاندارد شمارهT۴۴۱OM-۰۴ آیین نامه TAPPI اندازه گیری شد. نتایج این تیمارها نشان دهنده افزایش در مقاومت های مکانیکیکاغذهای حاصله به صورت معنی دار بود افزودن پراکسید هیدروژن به الیاف باعث ایجاد گروه های عاملی و تغییرویژگیهای سطحی شد که با افزودن نانوسلولز همراه شد. این ترکیب تاثیر مثبتی بر مقاومت به پارگی، مقاومت به کششو مقاومت به ترکیدگی کاغذ داشت. در نتیجه، ترکیب اصلاح سطح الیاف با نانوسلولز به عنوان یک راهکار موثر در بهبودخصوصیات کاغذ تولیدی معرفی میشود که میتواند در صنعت کاغذسازی و کاربردهای متعددی از جمله مواد بسته بندیاهمیت ویژه ای داشته باشد.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون الیاف، تست لاینر، خمیرکاغذبازیافتی، نانوالیاف سلولزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.