بررسی گیرایی پیوند و تاثیرات آن بر روی صفات رویشی- زایشی گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده کاظمی

گروه علوم باغبانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عبدالرسول ذاکرین

گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران

وحید عبدوسی

گروه علوم باغبانی و زراعت، واحد علوم و تحقیقات، آزاد اسلامی، تهران، ایران

پژمان مرادی

گروه علوم باغبانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

چکیده

تنش های غیرزنده از جمله تنش خشکی ناشی از کمبود آب, یکی از تهدیدهای جدی تولیدات کشاورزی در سراسرجهان به شمار می رود و یافتن مکان بدون تنشی که گیاهان بتوانند به سطح پتانسیل عملکردی خود برسند بسیارمشکل است . تنش خشکی خصوصا در مرحله میوه دهی با تخصیص بیش از ۱۷ درصد کاهش عملکرد ناشی از تنشهای غیرزنده به خود از اهمیت خاصی برخوردار است. به منظور بررسی گیرایی پیوند و تاثیرات آن بر صفات رویشیو زایشی چهار رقم تجاری گوجهفرنگی پژوهشی در سال ۱۳۹۶ در استان فارس صورت گرفت. پیوندک ها شاملچهار رقم جدید (متین، رعد، راک استون و سوپرچیف) و پایه ها شامل سه رقم وحشی گوجه فرنگی (دوراهه، دشتستانو موند) بودند. در این راستا ترکیب سه پایه (دشتستان، دوراهه و موند) و چهار پیوندک (رعد، متین، سوپرچیف وراک استون) در سه سطح آبیاری (۵۰ درصد، ۷۵ درصد و ۱۰۰ کم آبیاری) مورد بررسی قرار گرفت و پس از پیوند،صفات رویشی و زایشی اندازه گیری شد. نتایج نشان دادکه پایه های مختلف تاثیر معنی داری بر صفات مورد اندازه-گیری داشتند. با توجه به اثر اصلی پایه، بیشترین درصد موفقیت (تا ۵۰ درصد) در استفاده از پایه دشتستان بهدستآمد، در حالی که کمترین (۴۰ درصد) در پایه موند مشاهده شد. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که بهترین ترکیباتپایه و پیوندک به ترتیب رعد و سوپرچیف روی پایه دشتستان بودند، زیرا در بسیاری از پارامترهای ارزیابی شده، اینترکیبات پایه و پیوندک از سایر ترکیبات بهتر بودند.

کلیدواژه ها

تنش خشکی، پیوندک، پایه، گوجه فرنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.