اهمیت گردشگری کشاورزی در توسعه معیشت روستایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA07_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیسا شاهی

دانشجوی کارشناسی ارتباط تصویری، شیراز، ایران

امین شاهی

کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان، سپیدان، ایران

چکیده

انسان ها در ابعاد مختلف وجود خود نیازمندی های متفاوتی دارند .توجه به این نیازها و برآوردکردن آنها باعث سلامت انسانمی شود یکی از این نیازها که لازم است به آن پاسخ صحیح داده شود نیاز به تفریح و تجدید قوا است. انسان ها به دلیل قرارگرفتن در مسیر زندگی که به مرور حالت یکنواختی به خود میگیرد احساس کسالت و در مان دگی می کنند .ازاین رو به تنوع وهیجان نیازمند است .تا این حالت از بین برود و سفر و گردشگری یکی از تفریحات سالمی است که برای تجدید قوا و بازسازیروحیه بسیار کار ساز است . گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین صنایع درآمدزای دنیا است که گردشگری کشاورزی میتواندیکی از محبوب ترین و پررونق ترین انواع آن باشد . گردشگری کشاورزی فعالیتی برای جذب گردشگر به یک منطقه ,به منظورتنوع بخشیدن به فعالیت های کشاورزی و پذیرایی در مزرع می باشد . گردشگری کشاورزی ایجاد یک ارتباط بین گردشگری وکشاورزی و همچنین به عنوان یک استراتژی برای توسعه گردشگری و کشاورزی در مناطق روستایی می باشد. اگریتوریسم یااگروتوریسم به انگلیسی Agritourism شامل هرگونه عملیاتی یا فعالیتی است که بازدید کنندگان را به یک مزرعه یادامداری می کشاند .اگروتوریسم تعاریف مختلفی در نقاط مختلف جهان دارد و در برخی موارد مانند کشور ایتالیا به طور خاصبه اقامتگاه های داخل مزارع اشاره دارد . سایر موارد اگروتوریسم فعالیت های گسترده ای مانند خرید مستقیم محصول از غرفهمزرعه حرکت در پیچ و خم های مزارع ذرت و برداشت میوه , غذا دادن به حیوانات یا اقامت در مزرعه به همراه صبحانه راشامل میشود . این فعالیت ها حداقل در یکی از این پنج دسته اگروتوریسم قرار می گیرد که عبارتند از: ۱ - فروش مستقیم بهمصرف کننده (مثلا در غرفه های مزارع یا چیدن محصول توسط خود مشتری)؛ ۲ - آموزش کشاورزی (بازدید مدرسه از یکمزرعه)؛ ۳ - مهمان نوازی (اقامت شبانه در مزرعه)؛ ۴ - تفریح (شکار و اسب سواری) و ۵ - سرگرمی (گاری سواری و ..)پژوهش حاضر به دلیل کاربردی علمی و برای توصیف و تفسیر و همچنین تشریح و تبیین دلایل چگونگی روابط بین متغیرهاتوصیفی تحقیقی می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری کشاورزی، اگروتوریسم، مناطق روستایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.