مقایسه باورهای فراشناختی در افراد دارای اختلالات اضطرابی و افراد عادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF03_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد ابراهیم منتظری

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

سیدرضا سید طبائی

گروه روانشناسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران،

چکیده

اضطراب یک اختلال روانی شایع است که اثرات ناتوان کننده اجتماعی- اقتصادی دارد. ویژگی های مشترک اختلالات اضطرابی ترس واضطراب مفرط و اختلالات رفتاری مرتبط با آن است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه نقش باورهای فراشناختی در افراد دارای اختلالاتاضطرابی و افراد عادی بود. پژوهش حاضر از نظر نوع کاربردی و از نظر روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسه ای می باشد. جامعه ی آماری کلیه افراد مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر قم در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بود که از نظر روانپزشک اختلال اضطرابی آن ها محرز شده باشد و افراد عادی می باشد. برای نمونه آماری پژوهش با استفاده از نرم افزار G*Power تعداد ۶۰ نفر در مجموع و ۳۰ نفر افراد دارای اختلاف اضطرابی و تعداد ۳۰ نفر افراد عادی از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند . ابزار پژوهش، پرسشنامه های ویژگی های دموگرافیک، فرم رضایت آگاهانه و فراشناختی ولز ۱۹۹۷ بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t برای گروه های مستقل و نرم افزار SPSS۲۶ استفاده گردید. نتایج حاصل نشان داد مقدار میانگین باورهای فراشناختی در بین افراد دارای اختلالات اضطرابی بیشتر از افراد عادی بود و لذا با فاصله اطمینان ۹۵ % می توان گفت بین باورهای فراشناختی در افراد دارای اختلالات اضطرابی و افراد عادی تفاوتوجود دارد. براساس نتایج می توان گفت در متغیر باورهای فراشناختی گروه افراد دارای اختلالات اضطرابی نسبت به گروه افراد عادی دارایمیانگین بالاتری بودند.

کلیدواژه ها

اضطراب، ، اورهای فراشناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.