بررسی کارایی روش تدریس کاوشگری بر تقویت مهارت های حل مسئله و تفکر انتقادی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF03_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رمضانی آلاگوز

دانشجوی کارشناسی آموزش علوم اجتماعی، دانشگاه فرهنگیان، ایران.

چکیده

در نظام های تعلیم و تربیت امروزی هدف از فعالیت های آموزشی، تربیت انسان های متفکر، پیشرو، خلاق و مبتکر است.بنابراین ضرورت دارد معلمان در فرآیند یاددهی _ یادگیری از روش هایی استفاده کنند که دانش آموزان را مشتاق بهیادگیری کنند و خودشان به همراه معلم در طراحی فعالیت های یادگیری نقش ایفا کنند. هدف پژوهش حاضر بررسیتحلیلی روش تدریس کاوشگری به عنوان یک روش تدریس مسئله محور است. پژوهش انجام شده از نوع پزوهش هایکیفی است که داده های حاصل از آن با استفاده از منابع کتابخانه ای جمع آوری شد. یافته های حاصل از پژوهش نشانمی دهد که روش تدریس کاوشگری، یک رویکرد آموزشی فعال است که دانش آموزان را به تحلیل عمیق، تفکر انتقادی، وحل مسائل تشویق می کند. این روش، از دانش آموزان می خواهد که اطلاعات را از منابع مختلف جمع آوری کرده و بهتحلیل دقیق و تفسیر آن ها بپردازند. با این کار، دانش آموزان قادر خواهند بود دیدگاه های نوآورانه تری را نسبت بهموضوعات ارائه دهند و به دنبال راه حل های موثر برای مسائل پیش رویشان بگردند. این فرآیند، علاوه بر توسعه دانش،مهارت های زندگی ارزشمندی مانند همکاری و ارتباطات موثر را نیز تقویت می کند. با استفاده از این رویکرد، دانشآموزان می توانند به شیوه ای موثرتر در جامعه شرکت کرده و در مواجهه با چالش های روزمره، راه حل های خلاقانه تریپیشنهاد دهند.

کلیدواژه ها

دانش آموزان، روش تدریس کاوشگری، حل مسئله، تفکر انتقادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.