بررسی نقش میانجی گری شخصیت تاریک در تاثیر استفاده از اینترنت بر گوشه گیری و انزواطلبیدانش آموزان مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF03_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فرحناز گلبویی

دانشجو کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور،ایران، نیشابور

محمد حیدری

عضو هیات علمی گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، ایران، نیشابور

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری شخصیت تاریک در تاثیر استفاده از اینترنت بر گوشه گیری وانزواطلبی دانش آموزان مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار است. این تحقیق کاربردی به روش توصیفی پیمایشیاز شاخه مطالعات میدانی انجام شده است. مدارس مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار جامعه آماری تحقیق حاضرقرار می گیرند که برای تکمیل پرسشنامه ها از دانش آموزان این مدارس کمک می گیریم. که طبق آمار تعداد آن ها۴۲۳ نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ۲۱۰ نفر برآورد گردید؛ با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده به توزیع و تکمیل پرسشنامه در بین دانش آموزان می پردازیم. برای سنجش شخصیت تاریک ازپرسشنامه جانسون و وبستر ۲۰۱۰ ، برای سنجش گوشه گیری از پرسشنامه هونر ۱۹۷۵ و برای سنجش متغیرانزواطلبی از پرسشنامه شهیم ۱۳۷۵ استفاده شد. آزمون فرضیه ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش رگرسیونچند متغیره و از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شده است. روش پژوهش از نوع الگوی ساختاری؛ تحلیلمسیر می باشد. نتیجه تحلیل مسیر بیانگر این است که شخصیت تاریک تاثیر استفاده از اینترنت بر گوشه گیری وانزواطلبی دانش آموزان مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار را میانجی گری می کند. استفاده از اینترنت بر گوشهگیری، انزواطلبی و شخصیت تاریک دانش آموزان مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار تاثیر مثبت و معنادار دارد.شخصیت تاریک بر گوشه گیری و انزواطلبی دانش آموزان مقطع متوسطه اول در شهر گلبهار تاثیر مثبت و معناداردارد.

کلیدواژه ها

شخصیت تاریک،استفاده از اینترنت، گوشه گیری، انزواطلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.