شناسایی مولفه های مرجعیت علمی در علوم و فناوری دریایی در گام دوم انقلاب اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون نظامی، دوره: 19، شماره: 66
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMST-19-66_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عالی پور

دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت و کمیسر دریایی، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، نوشهر، ایران.

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی مولفه ­های مرجعیت علمی در علوم و فناوری دریایی کشور می ­باشد. روش: این پژوهش از نوع آمیخته بوده و به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش تعداد ۸ نفر از افراد صاحب نظر در حوزه علوم دریایی بودند که با استفاده از روش تحلیل محتوا مقوله ­های مرجعیت علوم و فناوری دریایی مشخص گردیدند. در بخش کمی پژوهش و در یک جامعه آماری شامل استادان و صاحب نظران خبره در علوم دریایی، کارشناسان علوم دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی و فرماندهان نیروی دریایی به تعداد ۱۶۰ نفر بودند که نمونه گیری  به صورت تصادفی طبقه­ ای انجام گرفت، رتبه­ بندی مقوله­ ها در نمونه آماری مورد بررسی قرار گرفته و با کمک نرم افزار آماری لیزرل یافته­ ها مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ­ها: یافته ­های پژوهش نشان­دهنده شش مقوله اصلی مرجعیت علوم و فناوری دریایی شامل سیاست گذاری ویژه در علوم و فناوری ­های دریایی، داشتن متولی مشخص در حوزه دریا، فرهنگ دریایی، رویکرد فرایندی در مرجعیت علوم و فناوری دریایی، تمدن دریایی و دیپلماسی دریایی می باشد. نتیجه گیری: ۶ مقوله اصلی به همراه ۲۶ مقوله فرعی دیگر در قالب الگوی شبکه­ ای مرجعیت علمی در علوم و فناوری دریایی ارائه گردیدند که در صورت عملیاتی شدن این الگو انتظار رسیدن ایران به مرجعیت علوم و فناوری دریایی در گام دوم انقلاب میسر می ­باشد.

کلیدواژه ها

دریا, مرجعیت علمی, علوم و فناوری دریایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.