عوامل کلیدی موفقیت مدیریت ریسک موثر پروژه های ساخت با رویکردDANP

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدل سازی و شبیه سازی سیستم های پویا
  • کد COI اختصاصی: MSCS02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد افتخاری

گروه هنر،معماری دانشگاه آپادانا شیراز،ایران

چکیده

برای داشتن یک برنامه موفقیت مدیریت ریسک موثر پروژه های ساخت، در مرحله اول باید عوامل اصلی ریسک که بیشترین تاثیر را بر اهداف پروژه دارند، شناسایی و طبقه بندی شوند. علیرغم اهمیت مدیریت ریسک مناسب در مرحله اجرای ساخت-وساز، مطالعات فعلی عمدتا بر مدیریت ریسک در مرحله برنامه ریزی متمرکز هستند. دراین پژوهش از یک پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل عوامل کلیدی موفقیت برای مدیریت ریسک موثر در پروژه های ساختمانی استفاده شده است. در مجموع ۵ کارشناس ساختمانی برای بررسی پرسشنامه دعوت شدند که دارای ویژگی های خاصی ازجمله داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد، داشتن حداقل ده سال سابقه کار، عضویت در سازمان نظام مهندسی، داشتن حداقل پنج سال سابقه مدیریت در پروژه های ساختمانی، داشتن حداقل سابقه مدیریت پروژه های ساختمانی با متراژ ۲۰۰۰ متر به بالا بودند. این پرسشنامه شامل ۲۴ سوال است که برای تجزیه و تحلیل عوامل کلیدی موفقیت برای مدیریت ریسک موثر در پروژه های ساختمانی طراحی شده است. در این پژوهش علاوه بر ادبیات و پیشینه پژوهش، جهت یافتن معیارها از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده وبرای رسیدن به اهداف تحقیق، روش میدانی به کار گرفته شده است. در این پژوهش به دنبال آنالیز عوامل کلیدی موفقیت مدیریت ریسک موثر پروژه های ساخت با رویکردDANP می باشیم. به منظور دستیابی به این هدف، ابتدا براساس پیشینه پژوهش و مبانی نظری، عوامل کلیدی موفقیت مدیریت ریسک در ۴ گروه عوامل، عوامل سازمانی، عوامل رفتاری انسان، عوامل رویه ای، عوامل خارجی دسته بندی شدند. داده های حاصل از نظرات خبرگان براساس روش DANP آنالیز شد. نتایج نشان داد پیشرفت مداوم، پشتیبانی مدیریت ارشد و نوع پروژه مهم ترین عوامل موفقیت از دیدگاه خبرگان می باشد.

کلیدواژه ها

عوامل موفقیت، ریسک، مدیریت ریسک، رویکرد DANP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.