نقش سیستم موج نوری در انتقال اطلاعات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی برق و مهندسی پزشکی چالش ها و راهکار ها
  • کد COI اختصاصی: EMAE02_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دارسنج

دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته مهندسی برق موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز

مهرداد محمودیان

استاد گروه مهندسی برق موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز

محمدعلی بهنام

استاد گروه مهندسی برق موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز

چکیده

پیوندهای نقطه به نقطه ساده ترین نوع سیستم های موج نور را تشکیل می دهند. نقش آنها انتقال اطلاعات، در قالب یک جریان بیت دیجیتال، از یک مکان به مکان دیگر با حداکثر دقت ممکن است. طول پیوند می تواند از کمتر از یک کیلومتر متفاوت باشد (مسافت کوتاه) تا هزاران کیلومتر (بلند برد)، بسته به کاربرد خاص. به عنوان مثال، پیوندهای داده نوری برای اتصال رایانه ها و پایانه ها در یک ساختمان یا بین دو ساختمان با فاصله انتقال نسبتا کوتاه (کمتر از ۱۰ کیلومتر) استفاده می شود. تلفات کم و پهنای باند وسیع فیبرهای نوری برای چنین پیوندهای داده ای از اهمیت اولیه برخوردار نیستند. فیبرها عمدتا به دلیل مزایای دیگرشان مانند مصونیت در برابر تداخل الکترومغناطیسی استفاده می شوند. در مقابل، سیستم های امواج نور زیردریایی برای انتقال با سرعت بالا در سراسر قاره هایی با طول پیوند چند هزار کیلومتری استفاده می شوند. تلفات کم و پهنای باند زیاد فیبرهای نوری عوامل مهمی در طراحی سیستم های بین اقیانوسی از نقطه نظر کاهش هزینه عملیاتی کلی هستند. در این مقاله، نقش سیستم موج نوری در انتقال اطلاعات مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

سیستم های موج نور، انتقال اطلاعات، فیبر نوری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.