شناسایی و ارزیابی ادعای کلیدی منجر به تاخیر در ساخت و ساز با بهره گیری از شیوه ی تحلیل شکاف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران؛یافته های نوین و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CENAF02_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرپویا منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

محمدحسن نجابت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

از جمله عوامل رشد و نمو اقتصاد هر کشور، موفقیت های حاصل از پروژه های عمرانی آن می باشد. بدین منظور، در ممالک گوناگون، بودجه های هنگفتی به حوزه های طراحی و اجرای عمرانی اختصاص داده می شود که درصد قابل توجهی از آن ها با چالش تاخیر مواجه می شوند.کشف عوامل موثر در بروز این این مشکل و جلوگیری از آن ها، می تواند امری مهم در راستای اقتصاد کشور به حساب آید. هدف از این پژهش، تحلیل شکاف ۱۹ دلیل ادعا در ۶ گروه اصلی که عبارتند از مشکلات قرارداد، اقدام نامناسب مالک، عدم صلاحیت پیمانکار، مشکلات مانع از طرف مالک/مشاور، مشکلات غیرقابل کنترل و مسائل مربوط به مناقصه پیمانکار را که منجر به تاخیر در ساخت و ساز می شود، می باشد. جهت جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای طراحی و توسط ۱۰ نفر از خبرگان شامل کارشناسان، پیمانکاران، مشاوران، اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل شرکت های مشاوره ای، عمرانی و معماری تکمیل شد. نتایج نشان می هد که تغییر در آیین نامه ی دولت با شکاف صفر، کم ترین میزان شکاف را دارد و برای حفظ این شکاف و جلوگیری از خزش شکاف آن نیاز به برنامه ریزی بلندمدت است. عامل عدم بررسی کافی و دقیق پیمانکار قبل از مناقصه با شکاف ۳.۹ دارای بیش ترین میزان شکاف بوده و جهت رفع آن نیاز به برنامه ریزی خیلی فوری است. پیشنهاد می شود به دلیل بالا بودن شکاف عوامل پیمانکاران در گروه های مختلف، جهت انتخاب صحیح آنان به عنوان عاملان اجرایی پروژه، برنامه ریزی خیلی فوری در راستای کاهش درصد تاخیر در پروژه های ساخت و ساز صورت گیرد.

کلیدواژه ها

ساخت و ساز، تاخیر، عوامل پیمانکاران، تحلیل شکاف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.