نانو فیلتراسیون آب و فاضلابهای حاوی یونهای فلزات سنگین در فرآیند جذب توسط گرافن اکساید اصلاح شده آمینی خطی و حلقوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران؛یافته های نوین و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CENAF02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صاعدی

گروه شیمی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

معصومه عباسی

گروه شیمی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ترکیبهای حاوی فلزات سنگین با غلظت بیش از حد مجاز، به دلیل سمیت بالا و خطراتی که برای کلیه موجودات زنده ایجاد می کند، یکی از اصلی ترین علل ایجاد آلودگی محیط زیست بویژه برای آبهای سطحی و فاضلابها به شمار می رود. در این پژوهش فرآیند جذب یونهای فلزات سنگین دو ظرفیتی مثل مس، کادمیم و سرب که از آلاینده های مهم می باشد، بر روی گرافن اکساید و گرافن اکساید اصلاح شده با گروههای عاملی آمینی حلقوی و آمینی خطی سنتز و عملکرد آنها به عنوان جاذب فلزات سنگین مورد نقد و بررسی قرار گرفت. برای شناسایی نانو جاذب ها از روش های میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریر و روش آنالیز اشعه ایکس استفاده شده است. و برای بررسی میزان جذب با کمک متغیرهای زمان، وزن جاذب، غلطت جذب شونده و قدرت اسیدی (pH) از دستگاه جذب اتمی استفاده شد. در تمام موارد سطوح جاذب گرافن اکساید و گرافن اکسایدهای اصلاح شده نتایج قابل قبولی داشتند اما در رقابت در جذب، گرافن اکساید اصلاح شده با دی اتیل آمین برای یون مس دو ظرفیتی نسبت به سایر موارد نتایج بهتری را دارد. در شیوه محاسیاتی تئوری تابع چگالی DFT میزان پایداری جذب، و خواص ترمودینامیکی یونهای دو ظرفیتی مس، کادمیم و سرب در حلال آب و با کمک توابع هیبریدی B۳LYP و مجموعه پایه ۶-۳۱g(d,p) مورد بررسی قرار گرفتند. تئوری تجربه را تایید کرد و بیشترین میزان جذب برای یونهای مس و مناسبترین فیلتر گرافن اکساید اصلاح شده با دی اتیل آمین شناسایی شد.

کلیدواژه ها

جذب سطحی، فلزات سنگین، اکسید گرافن اصلاح شده، تئوری تابع چگالی، نانوجاذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.