بررسی تاثیر افزودنی زایکوترم بر روی پایداری مخلوط های آسفالتی در شرایط جوی مختلف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران؛یافته های نوین و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CENAF02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مراد امین عشایری

کارشناسی ارشد عمران، گرایش راه و ترابری، دانشگاه آزاد تهران شمال، تهران، ایران

یونس آذریون

کارشناسی ارشد عمران، گرایش راه و ترابری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

یکی از روش هایی که در حال حاضر برای بهبود چسبندگی بین قیر و سنگدانه، حفظ و دوام رویه آسفالتی تحت شرایط جوی مختلف به کار می رود، استفاده از مواد شیمیایی ارگانیک به عنوان افزودنی به مخلوط های آسفالتی است. لذا در این پژوهش از افزودنی زایکوترم جهت بهبود پایداری و دوام مخلوط های آسفالتی تحت شرایط جوی مختلف استفاده شده است.زایکوترم، تحت عنوان یک افزودنی نانو شیمیایی، نقشی دو جانبه به عنوان افزودنی ضد عریان شدگی و تولید آسفالت نیمه گرم ایفا می کند. در این پژوهش از دو نوع قیر با درجه نفوذ ۷۰-۶۰ و ۱۰۰-۸۵، دو نوع سنگدانه آهک و کوارتزیت با خصوصیات بازی و اسیدی و یک نوع افزودنی (زایکوترم) به عنوان اصلاح کننده استفاده شده است. از آزمایش آب جوشان و آزمایش جدایی قشر قیر جهت بررسی تاثیر رطوبت بر روی چسبندگی بین قیر و سنگدانه و از روش کشش غیر مستقیم جهت تعیین نسبت عمر خستگی در مخلوط های آسفالتی استفاده شده است. جهت بررسی کشش سطحی، پوشش پذیری قیر بر روی سطح سنگدانه ها تحت شرایط دمایی مختلف و تراکم در دماهای پایین از آزمایش خزش تکراری برگشت پذیر استفاده شده است. همچنین، از آزمایش خستگی خمشی برای تعیین انعطاف پذیری ومقاومت در برابر خستگی در مخلوط های آسفالتی استفاده شده است. نتایج این بررسی نشان داده است که استفاده از افزودنی زایکوترم سبب بهبود پایداری و بهبود عملکرد مخلوط های آسفالتی در مقابل خرابی رطوبتی گردیده است.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی، خرابی رطوبتی، زایکوترم، شرایط جوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.