بررسی فراوانی شاخص های یورودینامیک و منحنی توزیع شاخص های حاصل از یافته های مرکز یورودینامیک بیمارستان علی بن ابیطالب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از ابتدای تاسیس تا سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 66، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-66-6_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز فاضلی

دانشیار، دکتری تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

فرشاد شیبائی مقدم

استادیار، دکتری تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

علیرضا انصاری مقدم

استاد، دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

حسین رجبی بهاآبادی

دستیار تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران (نویسنده مسئول)

چکیده

مقدمه و هدف: با توجه به اهمیت انواع تست های یورودینامیک بر آن شدیم تا شاخص های یورودینامیک را بررسی نمودیم و نوموگرام حاصل از یافته های مرکز یورودینامیک بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از سال تاسیس تا سال ۱۴۰۰ را رسم کردیم.روش اجرای تحقیق: مطالعه حاضر بصورت توصیفی، تمامی اطلاعات بیماران بالای ۱۸ سال، درج شده در سیستم یورودینامیک را به تفکیک استخراج کردیم. پس از جمع آوری اطلاعات، تمامی داده ها براساس سن، جنس و تشخیص احتمالی دسته بندی شد و نمودارهای حاصل از این دسته بندی ها رسم شد. نتایج: میانگین Pdet before voiding (فشار عضله دترسور پیش از دیورز) برابر ۸۱/۲۳ سانتی متر آب بود. میانگین Pdet Qmax (بالاترین فشار عضله دترسور هنگام qmax) نیز برابر ۱۳/۳۱ سانتی متر آب بود. میانگین Qmax (بالاترین میزان شدت جریان ادرار) برابر ۵۱/۲۰ میلی لیتر در ثانیه بود. میانگین bladder contractility index در تست یورودینامیک برابر ۰۵/۱۳۶ سانتی متر آب بود و تفاوت معناداری بین میانگین Pdet before voiding، Pdet Qmax، Qmax و bladder contractility index برحسب سن و جنسیت برقرار تبود. میانگین First Sensation Volume به ترتیب برابر ۹/۱۴۶ میلی لیتر، First Desire to Void Volume به ترتیب ۱/۲۸۱ میلی لیتر و Strong Desire to Void Volume به ترتیب ۱/۳۰۵ میلی لیتر بود. سن با First Desire to Void Volume و Strong Desire to Void Volume ارتباط معناداری داشت. با این وجود، بین جنسیت و این ۳ متغیر ارتباطی برقرار نبود. میانگین Cystometeric Capacity (حجم کلی مثانه در تست یورودینامیک) در تست یورودینامیک برابر ۷۸/۳۶۱ میلی لیتر بود. سن همبستگی مثبتی با Cystometeric Capacity داشت.

کلیدواژه ها

پارامترهای یورودینامیک, توزیع, منحنی توزیع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.