بررسی میزان باقیمانده قارچ کش اوروگو®(آمتوکترادین + دایمتومورف)استفاده شده جهت کنترل عامل بیماری سفیدک دروغی گوجه فرنگی در استان مازندران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی، نفت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF09_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مروتی

دانشیار بخش تحقیقات آفتکشها، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهرا ن

عباسعلی روانلو

استادیار بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهرا ن

وحیده مهدوی

دانشیار بخش تحقیقات آفتکشها، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهرا ن

سیدعلیرضا دلیلی

استادیار بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانمازندرا ن

چکیده

به منظور اندازه گیری باقیمانده قارچکش اوروگو در زمانهای ۱، ۲، ۳، ۵ و ۸ روز پس از محلول پاشی ، میوههای گوجه فرنگی جمع آوری شدند. نمونه ها از ۳ تکرار و از تیمار ۸۰ میلی لیتر در ۱۰۰ لیتر آب (۸/۰ در هزار) انجام پذیرفت . استخراج آفت کش ها طبق استاندارد ملی ایران انجام شد. تجزیه آفت کش ها با دستگاه LC-MS/MS انجام و مقادیر محاسبه شده با MRLهای ملی و کدکس مقایسه گردید. نتایج نشان داد یک روز پس از سم پاشی مقدار باقیمانده این قارچکش کمتر از مرز بیشینه مانده مجاز آن بود. دوره کارنس اوروگو طبق منابع ۱ روز تعیین شده است که این مقدار با توجه به مقادیر اندازه گیری شده در نمونه ها مورد تایید می باشد. به این ترتیب قارچکش اوروگو با دوره کارنس ۱ روز پس از سم پاشی قابل توصیه برای کنترل بیماری سفیدک دروغی گوجه فرنگی می باشد.

کلیدواژه ها

کنترل شیمیایی ، اوروگو®، باقیمانده آفتکش ها، کروماتوگرافی مایع -اسپکتروسکوپی جرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.